Zašto kupujemo tabloide?

Zašto kupujemo tabloide?

 Piše: Nikola Miladinović

 Pre nego što išta kažem o naslovu ovog teksta, želim da pomenem uticaj informacija na nefizikalni deo čoveka – psihički deo. Dakle, kada čovek prikuplja informacije, polaritet onoga sa čime se susreće, bilo da je negativan ili pozitivan, ostvaruje takvu posledicu u emotivnom svetu čoveka. Ukoliko čovek nije u stanju da promatra sopstvene emocije i njima upravlja onda on biva njima upravljan. Dakle, napunimo li našu memoriju negativnim ili nepotrebnim sadržajem, tom sadržaju budimo jednake emocije koje ne kontrolišemo. Zatim, dalji tok događaja se dešava automatski, čovek razmišlja o onome što je pročitao ili čuo, to je ono što negativnim ili nepotrebnim emocijama daje energiju potrebnu za opstanak kao i za proizvodnju novih nepotrebnih i negativnih emocija.

Koliko je funkcionalan takav čovek? Koliko uspeva biti pozitivan za posao, porodicu, prijatelje?

Uzmimo u obzir da samo pozitivan čovek čini pozitivne stvari pa procenimo. Da se vratimo na temu tabloida. Zavirimo li u sadržaj tabloida, videćemo more informacija i sadržaja o javnim ličnostima, svađama, raspravama poznatih, ljubavnim aferama i slično. Onako, uz kafu, ubijaćemo vreme listajući te strane kako se ne bismo susreli sa dosadom. Konstatovaćemo da ničiji život nije savršen, da niko nije onakav kakvim se predstavlja, a usput ćemo se uporediti sa njima i imaćemo misao da smo negde bolji od njih ili da je svet lud. Zatim, delićemo te informacije sa društvom i tako će teći naše vreme. Pošlo nam je za rukom da nam ne bude dosadno pa eto, imamo praksu koju možemo ponoviti opet u slobodno vreme.

Danas gotovo da ne postoje tabloidi sa većinskim delom upotrebljivog i korisnog sadržaja što ukazuje na podatak da negativne informacije putuju brže i više se traže. Ostaje pitanje, zašto neko to kupuje? Zašto kupujemo informacije koje ne koristimo? Odgovor je u dubini svesti čoveka. Svestan čovek je kreativan i inovativan, vreme u tišini potrošiće na rad na sebi, idejama i informacijama koje će mu dati ono što želi. Za posledicu imaće zadovoljstvo i uspeh na svim poljima života. Osobina uma svakog čoveka jeste da konstantno traži zanimaciju, pa tako kod nesvesnog čoveka pronađe problem kada se nađe u tišini. Tabloid je zapravo beg od te situacije. Kako svestan čovek traži upotrebljive informacije, tako nesvestan traži suprotne. Često je to trač ili nešto blisko negativu koji inače i postoji zbog nesvesnih stanja svesti. Kada um pronađe zanimaciju, kreće je rasklapati i sklapati zatim širiti kako bi ostao u poslu a kako bi čovek ostao van potrebe da nauči kontrolisati svoj um. Dakle, tabloid je skup informacija koje će uposliti um koji čovek nije u stanju kontrolisati. Polaritet informacija blizak neutralu blizak je isključivo ljudima koji ne znaju posledice prikupljanja nepotrebnih stvari. Dolazimo do zaključka da tabloide traže ljudi koji se odriču vremena potrebnog da srede sopstveni život i učine ga ispunjenim onim stvarima koje im mogu ostvariti želje. Tabloide kupujemo kako bi nesvesti u nama dali nesvest jer minus privlači minus i to joj je jedini interes.

Savet: prikupljajte pozitivne i upotrebljive informacije u slobodno vreme ili jednostavno ne prikupljajte ništa već pokušavajte smiriti um. Uspete li, vaš život će nezaustavljivo krenuti na bolje.

Ostavi komentar