Vežbe za bolji seks

Vežbe za bolji seks

Ko kaže da za seks nije potrebna kondicija, taj nikad nije imao višesatni seks, ili više od jednog petominutnog seksa tokom večeri.
Seks, kao jako bitan nagon i biološki, primarni motiv čini jako bitnu ulogu u našem životu, od raspoloženja, samopouzdanja, zdravlja, pa do izgleda i mogućnosti za razmnožavanjem. Takođe, čini i održava naše srce zdravijim, utičući na našu sveukupnu fizičku kondiciju.
Kao i za ostale delove tela, postoje (intimne) vežbe i za intimnu regiju, i koje je jako bitno raditi redovno- što zbog zdravlja, to i zbog većeg užitka u seksualnom odnosu kod oba partnera.

da85318476fb09ec3a8e86b12ec04d8bkbibcmr
Intimne vežbe poboljšaće našu seksualnu “kondiciju”, a možemo ih raditi bilo gde i bilo kada. Uživanje tokom seksa kod žena zavisi, između ostalog, i od jačine mišića vagine i karlice. Ovi mišići gube tonus tokom godina, kao i zbog porođaja, kao što se i telo menja tokom godina. Na sreću, možemo zategnuti i taj deo tela i sprečiti njegovo starenje.
Vežbama za seksualnu “kondiciju” ćemo poboljšati osetljivost te regije na pozitivan način i snagu i izdržljivost ujedno iste te regije. Te vežbe za žene se zovu Kegelove.

georgia-simmons

Kod muškaraca, vežbe pomažu postizanje jače erekcije i veću kontrolu nad ejakulacijom, što znači da ćete u tom delu, kada vam to zatreba biti jači, čvršći i izdržljiviji, što svakako podiže raspoloženje i zdravlje.

Probajte da iznenada zategnete mišiće, kao kada biste se trudili da “izdržite” ako vam se ide u toalet. Zadržite zategnute mišiće osam sekundi, a zatim ih opustite. Uradite nekoliko serija vežbi sa dugim zadržavanjem, a možete to raditi i ceo dan, lično imam utisak da mi je i donji stomak u isto vreme čvršći i manji zbog tih vežbi, a osećaj tokom odnosa je fantastičan za oba pola, baš zato što je ta regija manja i čvršća..

928800_773721592742266_2079495611_n

Zatim probajte istu vežbu, ali u veoma kratkim intervalima. Zadržite zategnute mišiće samo jednu sekundu, i odmah ih opustite, čisto da bi mišići bili jači, a i vežbice manje dosadne, kao i kod ostalih telesnih mišića, bitno je zbuniti i ove “donje, sakrivene” mišiće, tako što ćete svaki put menjati broj ponavljanja, način, dužinu ponavljanja, itd.

Ove vežbe možete raditi u bilo kom položaju – sedeći, ležeći ili čak stojeći. Preporučuje se da ih radite naizmenično u svim ovim položajima, kako bi se mišići navikli na različite aktivnosti, jer je bitno osetiti te mišiće u svakom trenutku, kako biste imali kontrolu nad njima, kao što ste fokusirani i na druge mišiće, dok radite vežbe za njih.
Pošto vežbe ne zahtevaju mnogo pomeranja niti vremena, možete ih raditi bilo gde i bilo kada.

naked-romantic-bodybuilding-couple-in-silhouette-1
Vežbe koje će zategnuti mišiće karlice korisne su i ljudima koji imaju problema sa inkontinencijom, preranom ejakulacijom ili kod žena- nemogućnošću doživljavanja orgazma, a sve ovo nas može učiniti manje dobro raspoloženima, da ne kažem frustriranima, depresivnima i povučenima.

Kao i kod ostalih treninga, ne zabušavajte ni kod ovog tipa vežbi, a svi znamo koliko se kondicija lako gubi, pogotovo ko kardio treninga!

Ostavi komentar