Uroš Ćirić: Odbojka je timski sport

Uroš Ćirić: Odbojka je timski sport

 

Odbojka je kolektivan sport, igra se 6na6 preko mreže bez direktnog kontakta sa protivnicima, jedini kontakt sa protivnikom je preko lopte. Odbojku igraju kako dečaci tako i devojčice.

Odbojkom sam počeo da se bavim sa 9 godina u OK „Roda“. Kao i drugi dečaci hteo sam da treniram fudbal ili košarku, ali me mama ubedila da odem da probam jer je ona bila i ostala veliki ljubitelj odbojke. U odbojci sam se vrlo brzo pronašao i zavoleo pa sam naredne godine prešao u OK „Crvena Zvezda“. Tu sam se zadržao do svoje 17 godine kada zbog povrede šake pravim pauzu i narednu sezonu kao junior zavrsavam u OK „Obilić“.  Tu se zadržavam jednu sezonu kao junior i jednu kao senior posle čega prestajem da se bavim igrački odbojkom. Sa 20 godina počinjem da pomažem treneru. U OK „Obilić“, muška seniorska selekcija. Posle 6 meseci prelazim kao pomoćni trener u OK „Radnički“, ženska kadetska ,juniorska i seniorska selekcija i tu se zadržavam godinu dana. Zbog obaveza prema fakultetu, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, pravim pauzu od godinu dana.

Sa 22 godine se vraćam u OK „Crvenu Zvezdu“ kao pomoćni trener mladjih selekcija i dečaka i devojčica i tu sam i danas danju.

Odbojka je kolektivan sport, igra se 6na6 preko mreže bez direktnog kontakta sa protivnicima, jedini kontakt sa protivnikom je preko lopte. Odbojku igraju kako dečaci tako i devojčice. Deca uglavnom sa odbojkom počnu da se bave oko 10 godina.

Odbojku sačinjava veliki broj kretanja (napred,nazad,bočno),veliki broj skokova i padova,lopta se odbija rukama, ali se koriste i ostali delovi tela u određenim situacijama.

Zbog velikog broja sportskih elemenata ovaj sport je pogodan za razvoj motorike,aerobnih sposobnosti,agilnosti, koordinacije i ostalih fizičkih elemenata za razvoj deteta.

Kao igrač sam osvojio:Zlato pionirsko prvenstvo Beograda (2002,2003),zlato pionirski turnir gradova 2002,srebro pionirsko prvenstvo Jugoslavije 2002,srebro pionirsko prvenstvo Srbije 2003,srebro pionirsko prvenstvo Srbije i Crne Gore 2003,zlato kadetsko prvenstvo Beograda 2004,srebro kadetsko prvenstvo Srbije 2004,srebro juniorsko prvenstvo Beograda 2006. Kao trener: bronza pionirsko prvenstvo Srbije 2014,srebro mix liga 2013,zlato humanitarni turnir 2013,zlato cool liga mladji pioniri 2016,srebro cool liga mladje pionirke 2016,bronza cool liga mlađe pionirke 2017.

Odbojku bih preporučio svima, jer je timski sport, razvija se motorika, takmičarski duh, deca se druže, međusobno podržavaju, motivišu, bodre, shvataju i šta znači pobediti i biti poražen,a  imaju obavezu više, te su odgovornija.

Kroz treninge, kao njihov trener ih teram da budu bolji učenici, a i ljudi.

Treninzi su u osnovnoj školi „Ivan Gundulić“,ponedeljak 19-20 h,sreda 18:30-19:30h,petak 19-20h

 

KONTAKT:

Trener Uroš Ćirić –  064/33-47-488

https://www.facebook.com/uros.ciric.39

 

Ostavi komentar