Prava osoba pravoj osobi: razvoj pozitivnih osobina

Prava osoba pravoj osobi: razvoj pozitivnih osobina

Kao i bilo gde drugde i ovde se nameće pitanje, zašto razvijati pozitiv ako vidimo da se svuda oko nas promoviše prosek, malo ovo malo ono?

Mi rastemo da bi rastao naš život, ka pozitivu rastemo ako hoćemo biti srećni!

Već smo rekli, ono što jesmo ograničava naš pogled na ono što kao takvi možemo videti. Ako smo malo pozitivni a malo negativni, mi jedva da vidimo polovinu realnosti oko nas. Naš život je ograničen na pola od onoga što nam je namenjeno.
Kretanje u domenu razmišljanja prosečnog čoveka nam može dozvoliti da vidimo i shvatimo samo prosečan tip čoveka. Navike u nama i obrasci našeg ega odbaciće sve što se razlikuje od već viđenog proseka. Dakle, svaka razvijenija ili nerazvijenija osoba se u nama manifestuje kao nepotrebna te je nećemo ni pokušati shvatiti, kosi se sa onim što ceo život radimo, žmurimo.
Bilo da se radi o prilikama za bolji posao, osobama, mogućnostima koje će nam menjati život, sa svim tim postupićemo isto jer i do sad smo radili tako a ovo što imamo sada zbir je naših dosadašnjih dela. Ako hoćemo bolje, moramo biti bolji!
Kako?
Za početak treba da prestanemo slediti navike.
Iz navike sudimo o drugačijim ljudima, ne prenosimo se u njihov ugao kada im pričamo, brzi smo na kritikama i skloni negativnom tonu ukoliko se naš ego oseti poljuljanim.
Često smo površni, neiskreni, zatim svesni svojih dela pomislimo da su svi takvi jer i to je ono što se kreće u krugu proseka.
Šta da radimo i kako da se razvijemo ka pozitivu?
Prihvatimo odgovornost za sve što se događa. Naša dela proizvode našu dobit, kako u duhovnom tako i u materijalnom svetu.
Gledajmo isključivo svoja dela jer smo samo za njih odgovorni i nad njima imamo moć. Učinimo li da budu iskrena, bezuslovno dobra i onakva kakva bi želeli da nama budu urađena, uradili smo veći deo posla.
Ovakva dela su svojstvena svesnim osobama i za cilj imaju proizvodnju sreće.
Druga stvar kod ovakvih dela jeste to što vas čine osobom kojoj će dobri adekvatno odgovoriti dok će vas suprotni mimoići. A vi kao takvi ćete znati da su i oni što odu i oni što ostanu izabrali najbolju opciju za vas.
Razvijajmo iskrenost, ona je uslov da budemo u kontaktu sa uzrocima svih posledica među kojima živimo. Ni jedan problem nije ostao nerešen ukoliko mu je uzrok bio poznat. Nemilice sipajte uzroke svega što osećate ali pozitivnim tonom i na taj način postaćete ih svesni, na taj način će osobe oko vas moći da pokažu koliko vrede kroz želju da vam pomognu.
Razvijajmo bezuslovnu dobrotu jer pronalazak njenog smisla u naše dane doneće beskrajnu količinu sreće. Isteraće nas iz unutrašnjosti ega jer ego nije sposoban dati bez očekivanja, izvan ega se nalazi realnost i sam život sa svim uzrocima posledica koje želite.
Ne sudimo jedni drugima jer ćemo u suprotnom druge tretirati prema našem sudu a ne prema onome što jesu. Taj način će vredne osobe udaljiti od nas.
Ne koristimo negativan ton jer on je tu da preseli negativ na svet oko nas, a nama za izlazak iz negativa treba pozitiv i razumevanje.
Razumevanje- prvih pet slova ove reči su RAZUM. Ukoliko želimo da budemo tretirani onako kako treba, moramo biti razumni. Nerazumevanje sa naše strane je poruka svetu – bežite od mene jer sve što jeste nebitno je kada sam besan- to znači da dopuśtamo emocijama koje možda ne treba da postoje da nam drage ljude u pojedinim momentima učine nebitnim. To boli i odvratno je , takođe, nije odlika razumnog čoveka.
Budimo u tišini. To će biti bolno po naš razulareni um ali će nas naterati da naučimo sa sobom i da kontrolišemo stvari koje trebaju biti kontrolisane.
Odreknimo se negativnih dela, laži, nervoze i krivljenja drugih jer jedini siguran krivac za sve smo mi i naš nerad na sebi i na pomenutim stvarima.
Dobri ne stradaju danas, stradaju glumci dobrote i oni koji sebe ubede u to da su dobri ne obraćajući pažnju na stvari koje smo pomenuli u ovoj temi.
Budimo bezualovni, trebaće vremena da u tome pronađemo smisao ali ne postoji vrednija stvar na koju treba potrošiti vreme.
U suprotnom ćemo zaslužiti samo ego ljubav a tu nema sreće, tu završe svi koji ne uspeju pronaći iatinsku ljubav. Kada bi svet znao šta je i koliko je korisna ta ljubav, oružije i nasilje ne bi postojalo, ne bi imalo svrhu. Vi ne morate čekati da ceo svet dodirne svesno stanje svesti, vi imate moć da svet oko vas učinite prelepim, više vam svakako ne treba!
Čuli ste dovoljno, ostaje da budete srećni , samo krenite. Svaka pozitivna osobina koju pronađete treba da poraste a vi ste jedini potreban uslov za to i ne brinite se, neće vam plata propasti. Ovo je put za borce, put za hrabre, one koji dobijaju najviše od života.
U narednom delu pričaćemo o osobi preko puta nas.

Ostavi komentar