Na kafi sa Markom Mićovićem

Na kafi sa Markom Mićovićem

Manekenstvom sam počeo da se bavim na nagovor starijeg brata i roditelja, zelja za pisanjem nastala je posle. Nastaviću koliko god budem mogao da se bavim manekenstvom, a pisanjem ću se baviti nadam se do kraja života.

Već si poznat čitaocima Skladišta kao neko ko se bavi modelingom, pojavljuješ se u mnogim spotovima i tako sarađuješ sa poznatim ličnostima, a i izdao si prvu knjigu. Hajde sada da se osvrnemo na tvoje početke u pisanju. Reci nam kako si počeo, kada je to bilo i šta te najpre inspirisalo?

Tako je sve što ste naveli . A sa pisanjem sam počeo pre par godina, ne znam kad tačno. Na pisanje me je navelo čitanje jednog članka o mom horoskopskom znaku. To što je pisalo o tome da sam ja kao blizanac u horoskopu dobar u pisanju bila je istina. A  onda su počele da dolaze razne inspiracije.

Koja ti je najlepša uspomena vezana za pisanje?

Najlepša uspomena na pisanje mi je bila onda kada sam izdao svoju prvu knjigu, i sam proces oko izdavanja.

Ono što nismo odmah otkrili našim čitaocima jeste da si ti bio šesti mister sveta na Izboru za Mistera Univerzuma 2015. godine. Šta ti je izbor u top 10 doneo u tvom životu i poslu, a koliko si morao da uložiš da bi to postigao?

To takmičenje i putovanje u Ekvador, je bilo veliko iskustvo, i avantura. To sve mi je donelo nova prijateljstva, nove uspomene i malu popularnost u inostranstvu i ovde. A mesto u prvih deset postigao sam treniranjem.

Šta te je motivisalo da se baviš manekenstvom, zašto si i to odabrao pored pisanja?

Manekenstvom sam počeo da se bavim na nagovor starijeg brata i roditelja, zelja za pisanjem nastala je posle.

Da li si morao da promeniš svoje navike kako bi uskladio treninge, snimanja i vreme za pisanje?

Naravno, promenio sam dosta navika i drago mi je zbog toga. Sada imam dosta lepih obaveza.

Koje promene i odricanja su bila najteža?

Najteže mi je bilo da pazim na ishranu i da potpuno promenim tip treniranja.

Da možeš da vratiš vreme unazad šta bi promenio u svom radu? Da li bi odabrao da budeš tu gde sad jesi?

Ono što bi promenio jeste trud, ulagao bi više truda i volje. Pravo da vam kažem ne bih, odabrao bih da budem uspešniji, ali zadovoljan sam i sa ovim što sam postigao.

Koji su tvoji planovi za budućnost?

Nastaviću koliko god budem mogao da se bavim manekenstvom, a pisanjem ću se baviti nadam se do kraja života.

Možeš li nam ukratko reći koji su motivi tvoje druge knjige Crno crni? Šta te je inspirisalo da posle pesama kreneš u avanturu pisanja krimi romana?

Motivi moje druge knjige su neke priče mojih bližnjih ljudi, istiniti događaji i neki snovi. A krimi roman sam krenuo da pišem jer sam shvatio da se nažalost poezija slabo čita, zbog toga ja ću nastaviti da pišem samo romane, sa poezijom stajem.

Kada i gde ćemo biti u prilici da kupimo tvoju drugu knjigu?

Najverovatnije moju drugu knjigu moćićete da kupite samo od mene, ja ću biti i izdavač i prodavac.

Razgovor vodila: Milica Vasković

 

Ostavi komentar