Filip (22) personalni trener – calisthenics

Filip (22) personalni trener – calisthenics

Da li nekada gledate klipove ljudi koji rade neverovatne stvari na Youtube-u i zapitate se koliko zapravo treninga treba za te stvari I da li bi vi to mogli da uradite u skorijoj budućnosti?

video0029_0000006994-01
Foto: Filip Pejaković

Tako sam i ja počeo, gledajući klipove HannibalForKing-a na internetu i želeći  da radim makar delić onoga što on radi.

imag0685
Foto: Filip Pejaković

Bavim se treningom calisthenics-a odnosno vežbi sa sopstvenom težinom tela i weighted calisthenics (opterećenje na zgibovima, propadanjima i sklekovima). Noge radim sa težinama, jako ih je teško izgraditi bez ikakvog opterećenja.

Ovim tipom treninga se bavim 5 godina, zapravo 2-3 godine aktivno zbog povrede. Počeo sam sa veslanjem 4 meseca i posle se brzo prebacio u calisthenics.

imag1144
Foto: Filip Pejaković

Glavni cilj mi je pomeranje tela u svim pravcima, bilo na rukama (sklekovi u stoju na rukama), zastave i različite vežbe na šipkama. Pre svega toga morate imati dovoljno snage i mobilnosti različitih delova tela kako bi izbegli povrede. Želeo bih da ljude kroz individualne treninge podučim da trening može biti istovremeno i zabavan i težak, posebno jer je to drugačiji pristup treniranju.

Najveća prepreka je moja visina i težina, visok sam oko 193cm i težak 90+kg.

imag1155
Foto: Filip Pejaković

Ova vrsta treninga je izuzetno teška i nepristupačna za visoke i teške ljude zbog dugačkih poluga, zato sam i maksimalno motivisan da dostignem sve što želim.

Svi počinjemo na jedan ili na drugi način da treniramo zbog izgleda ali kod većine se to pretvori u trčanje za nekim ciljom dok izgled dolazi kao sporedna stvar usled treninga.

Moj jedini savet je da ne odustajete od svojih ciljeva i da se borite za njih, nebitno da li je to u poslu, vezama, ili treningu. Ipak sam ja pored svih prepreka dostigao većinu.

 

Filipova fejsbuk stranica:

https://www.facebook.com/Peja.F

Ostavi komentar