Đorđe (25): Crossfit nikad nije isti!

Đorđe (25): Crossfit nikad nije isti!

Nekako sam uvek bio u sportu, nekada rekreativno nekada takmičarski. Uvek sam imao taj osećaj da sam ja za to – potrebu za dokazivanjem! Dostizanje sve viših ciljeva.

1069800_533790240016805_1689766665_n

Nikako se nisam mogao vezati samo za jedan sport, čim bih ušao ozbiljnije popustila bi me volja, dosadio bi mi, nešto drugo bi mi zavrednilo pažnju, pa bih ubrzo odustao. A onda sam otkrio crosfit. Sport koji nikada nije isti, koji ima više diaciplina – sport koji te tera da izgradiš sebe u svim pravcima, pruža mogućnost dostizanje ciljeva na svim poljima. Nije bilo lako početi. Upale su bile prva prepreka. Prisećanje da mi je od prvih crossfit treninga celo telo gorelo, daje mi do znanja koliko sam zaista napredovao. Svaki sledeći dan i uprkos upali radio bih apsolutno ignorišući bol i radio dok ga jednostavno više ne bih ni osećao.

3b4ec8887e37a39143e880a74051fbfd

Naravno da ti dođe taj trenutak kada bi pauzirao, kada ti je dosta, ali tada pogledaš gde si sada, a gde si bio, promeniš vežbu i nastaviš jednako jako kao da si tek počeo. Izdvojio bih zgibive, nabačaj i trčanje kao 3 omiljene vežbe, one koje mi nikada ne dosade, ali i vežbe ramena sa bučicama kao one manje omiljene iako ih jednako jako radim kao i ostale znajući koliko su vazne.

endurance

Kada pitaju zasto?!

Bas zbog tog osećaja, tog prelepog osecaja nakon treninga. Kada istrčiš te kilometre, podigneš sve te kilograme, završiš serije na džaku, okreneš se i vidiš koliko si crossfit krugova uradio. Osetiš tu energiju, snagu, agilnost, kondiciju… Baš zato! Ako imas volje, vidiš se u tome – kreni! Normalno je da ne možeš sve odmah, moraš proći kroz te upale, podsmehe drugih, osećaj nemogućnosti, ali za kasnije fizičke mogućnosti i vizuelne rezultate – vredi!

Ostavi komentar