Domina: nastavak bestselera “Maestra”

Domina: nastavak bestselera “Maestra”

Domina je dugoočekivani nastavak trilera “Maestra”. Izdavačka kuća Laguna nam je priredila ovu poslasticu pre nekoliko meseci, a mi smo sada upitali Eli Gilić, prevodioca ove, sada već kultne knjige, da nam u par rečenica opiše svoje viđenje ove knjige:

Knjiga Maestra je od onih retkih koji ljudi ili vole ili mrze, sredine nema. Jedni su užasnuti zbog eksplicitnih seksualnih scena, drugi zgađeni Džuditinim ponašanjem dok su treći oduševljeni što smo konačno dobili junakinju koja misli svojom glavom i ne preza ni od čega da bi došla do cilja, ženu koja je sama sebi princ na belom konju umesto pasivne glupačice ili žrtve.

Domina je druga knjiga trilogije L. S. Hilton i nudi nam malo drugačiju sliku o beskompromisnoj Džudit. Pored toga, otkriva i neke stvari iz detinjstva i adolescentnog doba kako bismo je bolje upoznali. To ne znači da će čitaoci ostati uskraćeni za vrele scene seksa. Naprotiv, i Domina pršti od Džuditine omiljene zabave i najboljeg leka protiv stresa. Pored toga, pršti od napetosti i akcije. Koliko god pametna bila, mlada istoričarka umetnosti ipak nije sakrila sve tragove onako dobro kako je mislila i vreme je za naplatu duga. Međutim, igrači u drugom nastavku mnogo su lukaviji i opasniji od onih s kojima se suočila u prvom delu. Našim čitaocima će biti posebno zanimljiva Džuditina iskustva iz Beograda kao i njena ironična zapažanja o našem glavnom gradu.

Ostavi komentar