5 stvari koje treba da znate kada se vozite taksijem

5 stvari koje treba da znate kada se vozite taksijem

Kada se vozite taksijem, ako vozač telefonira dok vozi, odmah ga zamolite da stane i izađite iz vozila.

1. Uvek, ali uvek izaberite auto novijeg datuma proizvodnje kada se vouite taksijem. Naročito ako idete na dalje destinacije. Noviji automobili imaju samim tim i ispravan upravljački i kočioni sistem, a bilo bi dobro ako možete i pogledajte datum poslednje registracije. Samim tim znaćete da je auto ispravniji i sigurniji za vožnju. Pogotovo ako putujete na neku dalju destinaciju. Ne igrajte na kartu: pa valjda je vozač dovoljno pametan da ne seda i vozi neispravan auto. Znajte da u 60% slučajeva, on je samo vozač. Vlasnik je neko drugi.

2. Uvek sedate na zadnje sedište, ali ne iza vozača. Naravno, ovo se odnosi na situaciju kada sami putujete. To mesto je najsigurnije u autu, a i daje vam potpun pregled na vozača i brzinu kojom vozi.

3. Ako vozač telefonira dok vozi, odmah ga zamolite da stane i izađite iz vozila. Isto se odnosi i na pušenje u vozilu. Pogotovu ako ste vi nepušač. Takođe, ako vam pri ulasku u auto nije pomogao sa stvarima, otvorio gepek i slično, ne sedajte u taj auto.

4. Po mogućstvu trebate znati najkraći put do krajnjeg odredišta. Ako primetite da vas vozač vozi dužim putem, a pritom ne sluša vaše upozorenje, imate puno pravo da ne platite vožnju.

5. Ide zima. Obratite pažnju na gume kod automobila u koji ste planirali da uđete. Radi vaše bezbednosti i bezbednosti ljudi i dece sa vama, ne sedajte u auto sa ,,ćelavim’’ gumama. U celini gledano, sedanje u taxi vozilo je unapred uslov za problem. Danas taxi voze mladi i nedovoljno iskusni vozači.

Ostavi komentar