Zimski trening

Zimski trening

Iako većina momaka koji redovno idu u teretanu, leti taj broj nedeljnih odlaska pomalo redukuje (što zbog vrućine, što zbog toga što je lepše otići na bazen i isplivati koju rundu), postoji i onaj deo kojima je mučno odvući se na trening kada napolju pada sneg.  A da ne govorimo o mogućnosti prehlada itd.

Dakle, potrebno je motivisati se i izaći iz toplog doma, otići u teretanu, preznojiti se i tako dalje i tako dalje. Meni lično javeći otklon odlaska po snegu u teretanu pravi blatnjav i mokar pod u svlačionici. Kao i gužva koju naprave zimske jakne. Tim povodom, u zimskom periodu, za svaki slučaj, treba poneti ne samo jednu majicu za presvlačenje, već i još jednu (ja imam tada običaj da se presvučem i u toku samog treninga jer nije pametno da se telo previše oznoji tada i da znoj ostane na nama), ali i još jedan par čarapa. Naravno, u današnjim teretanama postoji i opcija tuširanja u teretani(mada ja nisam pristalica toga, pogotovo ne u zimsko vreme), ali eto, za nas koji ne volimo da se tuširamo u teretani, a za one koji idu u teretane koje nemaju tuš-kabine: svaki deo odeće koji navlačite na sebe posle treninga – presvucite dva puta. Pogotovo ako posle treninga ne idete pravo kući. Čist veš, suva majica i drugi par čarapa su za zimsko vreme idealno rešenje.

img_20161114_215038hgfhfhfhdf

Što se samog treninga tiče, logično je da zimi svi rade “masu”, te su i treninzi, ali i ishrana posvećeni tome. Dakle, vežbe za masu (Manje ponavljanja, veća težina); kvalitetan obrok i mnogo, mnogo vitamina jeste nešto što se preporučuje u ovom periodu. Ja zimi volim da posvetim vreme vežbama za noge, koje su svima, verujem, dosadne, ali kako se nekako najviše umorim dok ih radim, a spomenuh da leti svi volimo da odemo i na bazen i da prošetamo, ne smeta mi gubitak energije nakon ovih vežbi u zimskom periodu, te zimi dobro odradim noge, da bih preko proleća i leta mogao da se posvetim vežbama oblikovanja. (Naravno, radim i tada noge, ali ne istim intezitetom).

Puno uspeha želim svima i u ovom, hladnom periodu, trenirajte uvek. Nastavite da pratite nasemaloskladiste

14976052_10209563573239498_1053505212_o

Ostavi komentar