Westworld: serija koja pomera granice

Westworld: serija koja pomera granice

Kao mali, svi smo voleli da idemo u zabave parkove. Vožnje, slatkiši i sveopšta zabava.
Našim roditeljima je to bilo manje zanimljivo. Nije da su imali mnogo toga da rade.
Kada bi samo postojao park za odrasle. Da oni mogu da rade šta god da žele…

Westworld je zabavni park za odrasle, i to veoma bogate.
U ovom parku gost bira šta želi da radi, kako želi da uživa i kakvu interakciju želi da ima sa odrađenim domaćinima parka. Na ovakvom mestu sve njihove najluđe fantazije se mogu obistiniti, sve što su ikada poželeli, na jednom mestu.

Biraju naraciju, i kao da igraju igru. Domaćini su roboti sa veštačkom inteligencijom, tako da šta god urade u igri, nije stvarno.
Jedan od domaćina je Dolores. Ona je jedan od prvih domaćina koji je napraljen za park. Njena svrha je da bude deo priče i zadovolji goste onako kako oni žele. Ona ne moze da povredi goste, ali oni mogu da rade šta god im padne na pamet.
Njena trenutna naracija je devojke u malom gradu. Ona je vrlo srećna na farmi sa svojim ocem. Srećna je što je živa. Što svakog dana imaju goste u njihovom gradu.
Ona je spremna da upozna nekog posebnog.
I tako svakog dana. Dolores se budi, igra počinje…

Ovaj serija je bazirana na filmu iz 1973 godine sa istim imenom. Adaptaciju su radili Džonatan Nolan i Lisa Džoj, i izašla je na HBO-u u oktobru 2016 godine.

Prva sezona ima 10 epizoda, dok je druga krenula da izlazi krajem aprila ove godine. Fantastične kritike koje su pratile prvu sezonu, nastavile su se i za drugu, pa vam je to jasan znak da je vredi pogledati.

Piše: Jovana Bobeta

Ostavi komentar