Trening u paru

Trening u paru

           Najbolje je trenirati u paru, jer je tada, uglavnom mnogo bolja motivacija.

   Nismo svi i uvek motivisani za trening, baš zato nam i treba neko da nas “pogura”, da nas motiviše, da nam pokaže kako pravilno izvoditi vežbu, a i nije na odmet smejati se za vreme treninga (ako to nije boks ili neka druga borilačka veština, gde zaista možete dobiti po nosu ako ste makar i sekund odsutni). Moja smotanost je neprevaziđena, verujem da se i dalje na aerobiku prepričavaju moji čučnjevi i iskoraci na pilates lopti, koja se samo meni pomerala, pa sam je na kraju zafrljačila na kraj sale haahaahh

   To na stranu, kada je reč o boksu ili nekom sportu prema kom osećamo strah, jer to nije uobičajeni trening, ili kada nismo u kondiciji, a hoćemo na trening, ili kada mislimo da nismo dovoljno dobri u tom vidu treninga, poput osobe s kojom ćemo trenirati (bilo to naš partner, trener, drugarica, itd., neko će uvek osećati inferiornost, makar bila i zbog izgleda).

maxresdefault

   Par puta sam trenirala sa tadašnjim dečkom, koji je bio fudbaler(čić), i zaista mu hvala što sam pored njega zavolela trčanje- naterao me čak i na polumaraton. Takođe smo, par puta i radili vežbe zajedno- bilo je predivno za gledati njegovo oznojeno i izvajano telo, kao i moje koje se polako pretvara u zgodno i mišićavije, a ne potpuno mlitavo (s obzirom na to koliko sedim i šta sam jela u tom trenutku, a ne zaboravimo i koliko sam malo spavala s obzirom da sam svako veče izlazila). On me je gurao, motivisao, bodrio, kritikovao, vodio dnevnik mojih treninga i sada mu, nakon par godina zaista hvala na tome!

   Takav sportski duh je preneo i meni – ljubav prema svakodnevnom treningu, objasnio mi je kako izgleda pravilna ishrana (iako sam i sama znala, ali je lepo čuti od nekoga ko zaista ima dobre rezultate), kako je lep osećaj napredovati, biti uporan, što sam prenela in a ostale sfere života, kao i trenirati u paru-to zaista poboljšava odnos dvoje ljudi, jer se lišavate sedećeg načina života, smejete se ili psujete jedno drugo tokom treninga (“mamu ti… ti ćeš meni da uradim još jedan sklek ili trbušnjak…”), bodrite se, motivišete, a i svakako se proizvode hormone sreće, koji povećavaju povezanost i kasnije poboljšavaju i seksualni odnos, jer kada ste zadovoljni sobom, to utiče i na libido, a i nije bilo tako retko da se tuširamo zajedno nakon treninga, nakon čega obavezno mora da se desi jako dobar seks i pravilna hrana, a da ne pričam o količini energije kojom smo zračili i koliko smo “pucali” od energije, sreće i ljubavi!

003-jenn-miles-bodybuilding-competitors-studio-fitness-photography

   Svakako je jako bitno napredovati u svakoj vezi ili bilo kom međuljudskom odnosu, a to se sigurno neće desiti ako je jedna strana apsolutno sportski nastrojena, a druga je troma i gojaznija.

   Jako je lepo videti dve mlade osobe, bilo to dve ženske ili muške kako treniraju zajedno, kako zajedno rastu i napreduju, kako brinu o zdravlju one druge osobe i ne provode slobodno vreme ispred televizora, kompjutera i sedeći, nego aktivno! Aktivan život je jako bitan za psiho-fizičko zdravlje i lepo je aktivirati se još u mlađim danima!!!

   Sportski duh se oslikava u svim sferama života- bićete bolje raspoloženi, bodrićete druge, nećete odustajati, bolje ćete izgledati, bićete zdraviji, srećniji, imaćete lepu auru oko sebe i svakako ćete svojim duhom i telom odudarati od okoline koja ne da ne ume sebe da motiviše, pohvali, konstruktivno izgrdi, a kamoli druge oko sebe….

   Takođe, jako je lepo imati nekog za trening, jer su manje šanse da ćete imati izgovore, imaćete nekoga da vam drži noge dok radite trbušnjake, ili da vam drži tegove ako dižete velike kilaže, ili ako trčite- ne postoji osoba koja nije istrčala brže i bolje i više km u paru, nego sama.

sport-body-abs-muscle-fitness-model-male-wallpaper-3f0e8a8e5d58e868bbb7ac23230cc88d-large-1346229

   Ako nemate s kim da trčite, a imate zdravog i mladog ljubimca, povedite njega prvo na trčanje kratkih distance, pratite njegovo disanje i nemojte da ga vodite ako je previše hladno ili toplo napolju, ili ako su padavine, pa, kasnije, kada i ljubimac stekne dovoljnu kondiciju, trčite zajedno malo duže distance, prijaće i vama i njemu, ponesite poslastice da ga nagradite ili lopticu da ga dodatno istrčavate… A, ako nemate ljubimca, nemojte da se “vadite” i tražite izgovore, nego marš na trening, makar to bilo i po 10 čučnjeva i trbušnjaka dnevno, ali je sve bolje nego 0!

   U najgorem slučaju, kada odete na neki grupni trening, tj. fitness program ili na trčanje, ples itd, uvek postoje šanse da upoznate nekoga- steknete društvo na treningu, pa čak i dečka/devojku, jer svakako delite ista interesovanja. (Dok sedite kod kuće, jedete fast food i depresivni ste, svakako niti ćete dobro izgledati, biti srećni, niti možete ikoga upoznati).

Srećan Vam trening u paru!!!

Dozvoljeno je prozivati se nakon treninga (tipa: “Hajde, debela, brže to malo”, ili “neće stomak nestati, kao ni celulit”, …)

 

Ostavi komentar