Top 5 razloga za učenje francuskog jezika

Top 5 razloga za učenje francuskog jezika

Želite da konačno naučite neki strani jezik, ali ne možete da se odlučite koji od njih? Mi smo izabrali francuski jezik i ovo su top 5 razloga da krenete već sada.

Francuski jezik je međunarodni jezik plesa, kulture, teatra, mode vizuelnih umetnosti. Govori ga preko 200 miliona ljudi, što ga čini devetim najznačajnijim jezikom u svetu. To je jezik diplomatije i sofisticiranosti i službeni jezik višestrukih institucija, od Ujedinjenih nacija do Evropske unije i Međunarodnog crvenog krsta.

  • Jezik je deo tebe

Francuski i engleski jezik imaju poprilično izmešanu istoriju. Nakon Normanskog osvajanja, francuski je usvojen kao jezik vlasti na Britanskim ostrvima. Narednih 400 godina prisutan je u plemstvu i u najistaknutijim dokumentima. Kralj Henri V je to zaustavio kad je otišao u rat sa Francuskom, ali pošto su dva jezika postojala paralelno  – gotovo polovina njih se može pratiti do francuskih korena. To zapravo znači da ustvari znate mnogo francuza, čak iako tako ne mislite.

  • Zato što nije toliko teško

Englezi nemaju dobru reputaciju za govor na stranim jezicima, ali što se francuskog tiče mogu izgovoriti tečno. Široko se predaje u školama, zemlje francuskog govornog područja idalje su popularne turističke destinacije a francuske reči se sporadično ponavljaju u tekstovima. Uprkos brojnim pravilima za učenje, generalno gledano engleska gramatika relativno je bliska francuskoj.

  • Jer francuski jezik je više od Francuske

Poznavanje francuskog jezika daje nam mogućnost spoznaje i pristup bogatstvu i užicima koje Francuska nudi prvenstveno. Zatim pristup zemljama poput Kanade, Švajcarske, Luksemburga i Belgije, gde je francuski službeni jezik. Ako ste zainteresovani za toplije vremenske prilike za odmor, onda imajte u obzir zemlje u Africi i Karibima gde se govori francuski, uključujući Madagaskar, Marko, Tunis i Sejšeli.

  • Jer učenje francuskoj je samo korak ka drugim jezicima

Koliko naučite svoj jezik toliko ćete učiti i strani. Znanje koje ste stekli za svoj jezik vas opremljuje sposobnostima koje možete upotrebiti za učenje dodatnih jezika. A ako izaberete da naučite još jedan romanski jezik – onda ćete primetiti mnoštvo gramatičke sličnosti.

  • Parce que je t’aime

Akcenat je najteži deo za učenje. Postoji li nešto romantičnije od mekog šaputavog zvuka ,,Parce que je t’aime” ? Prema istraživanju sa više od 10 000 učesnika, francuski jezik je treći, pored Italije i Portugala, seksualni jezik na svetu. Predlažemo vam da vratite pobednika. 😉

Informacije preuzete sa: babbel.com

Ostavi komentar