Top 5 najplaćenijih mađioničara na svetu

Top 5 najplaćenijih mađioničara na svetu

Svetski poznati mađioničar, David Seth Kotkin, pod imenom David Copperfield svetski je najplaćeniji mađioničar na svetu. Njegove TV emisije osvojile su 21 Emmy nagradu od ukupno 38 nominacija. Njegova karijera traje preko 40 godina i najpoznatiji je po svojoj kombinaciji pripovedanja i iluziji.

  • Steven Frayne – DYNAMO 9M $

Mađioničar Steven Frayne poznat je pod umetničkim imenom Dynamo. Svoje prve mađioničarske trikove naučio je od svog oca. Prvi put je nastupao u New York – u pred poznatim mađioničarima, Aaron Fisher i David Blaine. Nakon prvog prikaza neko iz publike je viknuo : ,, Ovo dete je dynamo!” i tako je rođena nova era u istoriji magije.

Nakon što se preselio u London 2004. godine započeo je sa magijom koju je snimao zajedno sa svojim timom. Objavljivanje  video zapisa na svom youtube kanalu ubrzo je privuklo pažnju široj javnosti. Lista slavnih ličnosti se vremenom uvećavala, na njoj su i članovi Holivudske elite: Will Smith, P Diddy, Jay Z, Coldplay, Russell Brand, Gwyneth Paltrow i The Black Eyed Peas.

Dynamo: Magician Impossible je prva debitantska TV serija i prvi put je emitovana 2011. godine. Osvojio je nekoliko nagrada od kojih je značajnija Virgin media awards iz 2013. Nedavno je osvojio prestižnu BAFTA TV nominaciju za najbolju zabavu.

  • The illusionists – 11,5 M $

Grupa od 5 do 8 mađioničara koji međusobno rotiraju svoje uloge. Specijalizuju se u specifičnim granama magije, od scenskih iluzija do čitanje uma i escapologije i komične magije. Prva predstava premijerno je prikazana u Sidney Opera House u Australiji 2012. godine.

  • Criss Angel – 14,5 M $

Christopher Nicholas Sarantakos poznat je pod umetničkim imenom Criss Angel, američki mađioničar, iluzionista i muzičar. Poznat je po emisiji Criss Angel Mindfreak i njegovim prethodnim performansom uživom Criss Angel Believe u saradnji sa Cirque du Soleil i Luxor Casino. Emisija je dobila skoro 150 miliona dolara, i proglašen je za mađioničara Dekade u 2009. godini i mađioničara Veka u 2010. Takođe je autor Mindfreak: Secret Revelations.

 

  • Penn & Teller – 30,5 M $

Penn Jillette i Teller su američki mađioničari i zabavljači koji su nastupali od kraja sedamdesetih godina prošlog veka, kombinuju elemente komedije sa magijom. Prikazivani su na brojnim pozorišnim i televizijskim emisijamakao što je Penn & Teller: Fool Us,

  • David Copperfield – 61,5 M $

Svetski poznati mađioničar, David Seth Kotkin, pod imenom David Copperfield svetski je najplaćeniji mađioničar na svetu. Njegove TV emisije osvojile su 21 Emmy nagradu od ukupno 38 nominacija. Njegova karijera traje preko 40 godina i najpoznatiji je po svojoj kombinaciji pripovedanja i iluziji. Za sve to vreme , jedanaest trikova je ušlo u Ginisovu knjigu rekorda.

 

 

Izvor: forbes.com

Ostavi komentar