Sport i samopouzdanje

Sport i samopouzdanje

Seksualno samopouzdanje, pa i samopouzdanje uopšte zavisi od više faktora. Na te faktore može da se utiče. Jedan od tih faktora je i zadovoljstvo sopstvenim izgledom. Kao što svi znamo- od genetike ne možemo pobeći, ali ono što možemo da promenimo kod sebe jeste to da izgledamo zdravije, vitkije, zategnutije, itd.

Samopouzdanje ćemo steći kada naučimo koje su naše potrebe i kako ćemo ih zadovoljiti. Kada smo nezadovoljni sobom, ni drugoj strani, tačnije partneru/ki nećemo biti lepi, zgodni, nećemo isijavati tim nečim što se zove harizma, samopouzdanje, ili jednostavno rečeno energijom. Naravno, na samopouzdanje, pogotovo  u seksu, utiče i trenutak, i partner, i doba dana, umor, osećaj sitosti, pozitivni događaji u toku dana, itd.

Seksualno samopouzdanje može biti povećano i donjim vešom u kom se dobro osećamo, koji nam dobro stoji, senzualnim pokretima, dobrim mirisom, dobrom muzikom, partnerom/kom pred kojim se osećamo opušteno, što je možda i najbitnije… Naravno, da se osećamo maksimalno opušteno, ali i da imamo želju da se sredimo do maksimuma za tu osobu, kako bi se strast održavala.

maxresdefault

Sport generalno utiče na samopouzdanje. Niko nikada nije trenirao (bio u treningu), a da nije dobro izgledao, barem za nijansu bolje od proseka- devojke imaju mnogo manje ili nemaju uopšte celulita, grudi, ruke, butine sui m zategnutije, muškarci imaju više mišićne mase, hodaju ispravljenije, i kod oba pola je primetna opuštenost, rasterećenost, i manja opterećenost sopstvenim izgledom, jer su svesni da dobro izgledaju, da su zdravi i u razgovoru će biti manje priča o nezadovoljstvu, frustracijama, a više smeha. Smeh je dobar afrodizijak i sve polazi iz glave- od samopouzdanja do orgazma. Sredite svoje misli, volite sebe, trenirajte!

Takođe, sport utiče na lučenje testosterona kod muškaraca, a svi znamo koliko je taj hormone važan, utiče na estrogen, te su devojke zgodnije, guza, noge, struk, ruke, stomak sui m oblikovanije, zategnutije, kod oba pola se povećavaju hormoni sreće- endorfin, serotonin, itd.

Nekako imamo više snage i energije kada treniramo, samim tim smo manje umorni, manje nezadovoljni, manje neraspoloženi, te znamo da će i uživanje u onim “tabuiziranim” aspektima života biti na višem nivou.

Jednostavno je, za zadovoljstvo u životu i životom potrebno zračiti i imati tu neku energiju, takozvani seksipil- to seksualno samopouzdanje koje se preliva na druge aspekte života. Kao što sam već rekla, seks je osnovna potreba i kao takva, ako je nezadovoljena utiče na ponašanje i razmišljanje ljudi- svaka nezadovoljena potreba oblikuje i kontroliše čovekovo ponašanje po Maslovu. Stoga, zadovoljavajte svoje potrebe, ne dozvolite da pređu u patologiju i perverziju (ali ona druga strana perverzija, ona negativna), radite na svom izgledu i samopouzdanju, ne samo samopouzdanju izgledom, već i sopstvenom ličnosti, naučite šta vam prija, šta vam stoji- od odeće, obuće, parfema, frizure, do pokreta.

1-1

Volite svoje telo, uživajte sami u sopstvenom izgledu, kao autoerotizmu, ali koji ne prelazi u patologiju, već će i vašem partneru/ki tako biti lakše da uvidi šta vam prija, kada vi sami znate da mu/joj pokažete, ne stidite se svog tela. Redovno vežbajte, poboljšajte cirkulaciju u svim delovima tela, zračite zadovoljstvom, vežbajte u paru, verujem da će biti jako seksi da gledate jedno drugo dok vežbate poluoznojeni u paru, to zasigurno poboljšava kvalitet života i lučenjem koktela hormona, povećaće i želju za seksom, a to će dovesti i do povećanja seksualnog samopouzdanja! Nigde ne piše da morate da vežbate zakopčani do grla, možete čak i da radite vežbe zajedno- da partnerka sedne na dečka dok on radi sklekove, ili da ga obgrli nogama dok radi zgibove, a on njoj da pomogne oko istezanja, trbušnjaka, itd.

 

Preporuka za vežbanje u paru:  https://www.youtube.com/watch?v=v0Gu_Yh_keE

 

Sportski pozdrav!

Ostavi komentar