Šeširi i kape: odraz elegancije, prestiža i moći

Šeširi i kape: odraz elegancije, prestiža i moći

Nekada samo kao predmet koji služi da se zaštiti glava od vremenskih nepogoda, šeširi i kape evoluirali su kroz istoriju u aksesoar koji je postao odraz mode, elegancije, pa i pokazatelj toga kojim se, neko, poslom bavi.

Štitili su glavu od kiše i snega pre svega, slamnati bi služili da glavu zaštite od jakog sunca. Međutim, još u antičko doba, šeširi i kape postaju ne samo predmet čija je primarna funkcija zaštita; već i obeležje nečije ličnosti. Čak su i pojedina antička božanstva prikazivana sa prepoznatljivom kapom na glavi.

Međutim, ovom predmetu primat uzima modna funkcija, te kape i šeširi postaju detalj bez kojeg jedna glamurozna odevna kombinacija ne bi mogla da prođe. A i sa pojavom turbana, kačketa i drugih oblika; postaju dostupni većem broju ljudi različitih društvenih staleža.

 

U Beogradu, u ulici Kraljevića Marka br. 11; šeširi i kape u svim bojama i oblicima, sijaju svojim glamurom i autentičnošću. U Vesninom salonu, ovaj modni detalj odiše istorijskim sjajem, ali je i snažan pokazatelj odraza 21. veka i modernog doba.

 

Dokažite sebi da ste osoba sa stilom i vaš plakar upotpunite ovim jedinstvenim aksesoarima domaće proizvodnje, a svetskog kvaliteta i izgleda:

 

Budite osoba sa stilom. Dama sa izraženom elegancijom ili džentlmen sa vidljivim osećajem za detalj. 

Pogledajte još Vesninih radova na njenom instagram i fejsbuk profilu.

 

Ostavi komentar