Predstavljamo vam: MIKROTRENING

Predstavljamo vam: MIKROTRENING

Mikro trening je novi vid trenažnog procesa koji je nastao u želji da se odgovori na zahteve savremenog načina života.
Mikro trening se zasniva na kratkotrajnim visokointenzivnim mišićnim naprezanjima u trajanju od po min nekoliko puta raspoređenih u toku radnog dana.
Cilj mikro treninga je ubrzavanje bazalnog metabolizma, a time redukcija telesne mase (povećanje ili smanjenje), regulacija nivoa glukoze u krvi, poboljšanje Vo2max, odnosno aerobnog praga, jačanje srčanog mišića (miokarda), povećanje količine cirkiulišuće plazme, razvoj voljnih karakteristika.
Dejstvo mikro trening ne sastoji se samo u aktivnom vremenu provedenom u toku treninga nego i produženim trenažnim efektima koji traju i do 10 min nakon završenog jednominutnog treninga.
Npr. Ako vežbač trenira pet puta dnevno, to znači da su njegovi funkcionalni sistemi aktivni 5 min plus 5×10 min nakon vežbanja (produženo trenažno dejstvo) što je sumarno aktivno vreme 55min.
Ako uzmemo u obzir da je Svetska zdravstvena organizacija propisala 150 min umerenog treninga na nedeljnom nivou kao obavezan za očuvanje zdravlja lokomotornog i funkcionalnog sistema, ovaj metod treninga apsolutno zadovoljava čak i prevazilazi propisani kriterijum.
Mikro trening je jedinstveni program vežbanja koji dokazano omogućva promenu fizičkih i funkcionalnih sposobnosti.
Ovo je jedini program vezbanja u svetu kod koga nema znojenja, ne oduzima vreme i može se izvoditi u svim životnim okolnostima , uz pomoć APLIKACIJE „1 min MICRO TRAINING“ koja omogućava vežbanje.

15036438_1256083004450952_7577892932078705145_n

U Scapis studiji koja je publikovana u Evropskom žurnalu za preventivnu kardiologiju stoji da je Švedska grupa naučnika unutar srca vena i pluća u saradnji sa 6 različitih univerzitetskih bolnica u Švedskoj kao i sa Geteburškim univerzitetom dokazala da je nekoliko minuta kretanja više nego dovoljno za zdravlje.
Oni koji treniraju 1 min na dan smanjuju rizik od kardiovaskularnih oboljenja. “Sada je već jasno da nije potrebno da treniramo više nego što je dokazano”, rekao je Goran Bergstrom prof. na Sahlgrenskoj akademiji u Geteburgu gde je istraživanje sprovedeno.

14980740_1256082671117652_7501824400523514852_n

Ono što je prof. Goran Bergstrom rekao da vas ovakav način treninga neće dovesti u poboljšanu fizičku formu ali će vam zasigurno produžiti život, mi smo unapredili razvili i dokazali da se primenom MIKRO TRENINGA poboljšava ljudska forma (kardiovaskularna izdržljivost, snaga, gipkost I telesna kompozicija).

master prof. Aleksandar Đurić
master prof. Feđa Piščević

Ostavi komentar