Nov roman Dena Brauna

Nov roman Dena Brauna

Kao i u prethodnim romanima,  Den Braun je i u ovaj triler ubacio niz scena koje podrazumevaju lavirinte, podzemne prolaze i mnoštvo zagonetki koje treba rešiti, bežeći pred mnogobrojnim neprijateljima.

Robert Langdon, profesor verske ikonologije i simbologije pristiže u  Gugenhajm muzej u španskom gradu, Bilbau ne bi li prisustvovao otkriću koje će “zauvek promeniti lice nauke”. Domaćin predavanja je njegov bivši student, Edmond Kirš, četrdesetogodišnjak čiji su nesvakidašnji izumi doprineli njegovom imidžu kontroverznog naučnika širom sveta.  I to veče neće biti izuzetak: On tvrdi da će objaviti najveće otkriće od svih – samu osnovu ljudskog postojanja. Ali pre nego što se otkriće napravi, Langdon i ostatak gostiju ostaju uskraćeni za isto, usled eksplozije koja uništava veče.  Langdon je prisiljen da spašava živu glavu, a to čini bekstvom iz muzeja, ruku pod ruku sa direktorkom istog – Ambrom Vidal. Završavaju u Barseloni, sa nadom da će otkriti lozinku kojom će uspeti da obelodane Kiršovo otkriće.

Kao i u prethodnim romanima, Braun je i u ovaj triler ubacio niz scena koje podrazumevaju lavirinte, podzemne prolaze i mnoštvo zagonetki koje treba rešiti, bežeći pred mnogobrojnim neprijateljima. Na samom kraju, Braun, kroz lik Langdona, objašnjava tajnu koja je ostala skrivena do sada.

“Origin” – ili na srpskom “Poreklo” (mada se prevod tek očekuje), sedmi je roman Dena Brauna, američkog pisca fantastičnih trilera koji se svetsku slavu stekao bestselerom “Da Vinčijev kod”. Njegov nadraži lik Robert Langdon – i ovde tumači glavnog junaka, nakon poslednje objavljenog roman “Inferno”. Hoće li i ovaj roman biti ekranizovan poput “Da Vinčijevog koda”, “Anđela i demona” i “Inferna” ostaje nam da vidimo, a mi svakako pre toga očekujemo izdanje na srpskom jeziku. Do sada je Den Braun bio objavljivan u izdavačkom rpeduzeću “Solaris” te ćemo svakako na sajmu knjiga potrežiti ovaj roman na njihovom štandu. Izdanje na engleskom jeziku možete već sada naći u bolje snabdevenim knjižarama.

Ostavi komentar