Nismo svi isti

Nismo svi isti

Tačno, nismo svi isti i ova rečenica je najčešće izgovor i opravdanje za lošu životnu situaciju ili taj svoj nepronađeni talenat. Čovek nema ograničene mogućnosti i ako posmatra samo istinu, bez da neguje lenjost i osobine sopstvene nesvesti, može sebe učiniti rođenim za šta hoće!

Lako je tebi, ti možeš! Ja nisam ti! Ti imaš genetske predispozicije! Tvoja osećanja su duboka ili plitka! Ja ne mogu, ne ide mi… Istina je, nije svaki nivo svesti isti i na svetu ne postoje dva ista čoveka. Nemaju svi isto znanje i naravno, dobro je što je tako!

Ono u čemu se svi nalazimo jeste život i realnost u kojima vladaju pravila koja kažu da ništa nije nemoguće. Da, dobro ste čuli, iako se ne slažete. Dubina svesti i broj činjenica koje znamo o stvarnom svetu mogu definisati širinu slike koju nazivamo realnost. Odatle dopire ono “lako je tebi, tebi to ide, nisu svi isti” i slično. Šta je istina? Istina je da imamo iste organe, iste principe po kojima funkcioniše naša svest i isto polazno znanje. Kasnije, interesovanja u našem psihičkom delu prave razlike između nas.Ali, neko je rođen za muziku, neko za slikanje, neko za doktora… Svi smo rođeni bez ijedne želje. Kako funkcionišemo prema informacijama koje su nam date, kao i emocijama koje imamo, tako neke stvari na nas ostavljaju veći, neke manji utisak. One koje nam kao malima zapadnu za oko, njih se kroz život uvek rado dotičemo. Kasnije, dolazi tvrdnja da smo rođeni za to i to postaje naš put. Na tom putu srećemo ljude koji nam govore, tebi to ide jer si rođen za to, ti to možeš a ja ne i sl. Nijedan mozak nije rođen utreniran za delatnost koju radi. Ljubav i interesovanje su parametri koji mogu razviti talenat, ili od anti talenta napraviti talenat.

Šta je talenat? To je najkraće rečeno dar od Boga za neku radnju. Dakle tvrdnja da se neko rađa za nešto deluje kao tačna? Da, ali samo onoliko koliko površno gledamo. Na ovom svetu svi imaju jednaku šansu da u nečemu budu dobri i rođeni baš za to. Uslovi su trud i rad. Pa tako onaj što lepo slika ne može da igra tenis sa Đokovićem, dok Đoković ne može da igra fudbal sa Ronaldom. Svi zajedno nemaju šanse protiv Tajsona! Ali da zanemarimo talentovane i setimo se čoveka koji je na veštačkoj nozi trčao maraton i time pokazao da 99% sveta krivo tumači realnost i svoju moć u njoj.

Tačno, nismo svi isti i ova rečenica je najčešće izgovor i opravdanje za lošu životnu situaciju ili taj svoj nepronađeni talenat. Čovek nema ograničene mogućnosti i ako posmatra samo istinu, bez da neguje lenjost i osobine sopstvene nesvesti, može sebe učiniti rođenim za šta hoće! Budite oprezni sa “ne mogu i nisam za to” vi verujete u to a niste naučnik, šta to znači? Nauka ne poznaje ni polovinu mogućnosti ljudskog mozga, ni ona nema pravo da tvrdi da nemoguće postoji! Vi održavate vaša krila, vi držite makaze, zato molim vas, nemojte da liče na ono što je in danas, neka budu vaš zaštitni znak, tad ste pogodili smisao vašeg života! Vi možete sve!

Ostavi komentar