Nikola (25): Nikad ne odustaj od cilja!

Nikola (25): Nikad ne odustaj od cilja!

Svako je nekada poželeo biti jaci, osećati se življe i izgledati onako kako želi, a ne kako to diktira život.

     Početak mog iskustva vezanog za trening izgledao je ovako: Imao sam nepunih sedamnaest godina i želeo sam psihički ojačati kako bih mogao upravljati sopstvenim željama koje sam do tada samo zeleo. Godine 2010 u mestu nadomak Šapca gde zivim, rodila se odluka o menjanju svog života na bolje. Street workout i redovni treninzi bili su baš to nešto sto mi je dalo odgovore na svako moje pitanje kako da menjam. Znao sam za poruku “u zdravom telu zdrav duh”,odluka da je sledim povela me putem fizičkog treninga do psihicke snage.

13321631_612221025612026_2392698070862021836_n
FOTO: Nikola Miladinović

     Na tom putu pronašao sam nebrojano mnogo stvari pored onih koje sam zeleo. Za početak pomenucu zasto su fizička snaga i psihička snaga dva lica istog novčića.  Da bi neko uradio zgib na jednoj ruci,potrebno je generisati jaku želju i duplo jaču misao u odnosu na prosečnog čoveka,to je vec bio pocetak jačanja psihe. Trening pomoću kog je taj jednoručni zgib postao fizički izvodljiv jačao je telo. Da bi jacao telo morao sam se boriti protiv lenjosti,sebe,nemanja vremena,brzog tempa zivota i svih ostalih izgovora. Ukratko,protiv svega sto sam tada mislio da jesam. To je bila strana treninga koja je jačala psihu. Osećaj i promena na bolje na svim poljima jednog bića bila je motivator da trajem u borbi. Do tada moj rečnik je bio prepun negativnih afirmacija poznatih kao “ne mogu”. Bio sam u pravu, nisam mogao. Nakon nekoliko treninga sve što sam mislio da ne mogu bilo je žestoko poljuljano jer je iz dana u dan postajalo sve više moguće. Bio je to momenat kada sam shvatio da mogu ako mislim da mogu. Tada sam dublje ušao u svet treninga u potrazi za novim saznanjima.
Primetio sam da prestaje negativnost u mojim osećanjima. Zatim sam shvatio da se negativnosti prazne fizičkim kretanjem i aktivnošću. Čuli ste da je kretanje povezano sa srećom. Ja sam proverio,nisu lagali!
Postao sam zadovoljniji sobom jer više nisam morao terati sebe da se pokrenem ka bilo čemu sto zelim. Trening mi je pomogao da pobedim lenjost u sebi,tu veštinu mogu koristiti u svim životnim branšama,ne samo na vežbi.

Količina energije u mom telu je rasla i postao sam sposoban neumorno se kretati kroz život bez obzira na količinu odmora. Postao sam pozitivniji i efektivniji na svim poljima života.

Zatim sam naučio nesto o svojim mogućnostima. One nisu fiksne već velike onoliko koliko želim. Naučio sam i kako da ih povećam.
Zdravlje se popravilo na bolje takođe. Naučio sam šta je potrebno za živeti život kakav želis. Izgled je bio zadnja neizbežna posledica.

15542116_713618452138949_3484262442358188996_n
FOTO: Nikola Miladinović

Ono što je bitno kod bilo koje vrste treninga jeste da vasa genetika postaje jaca usled kontinuiranog odrzavanja i napretka tela i duha. Vaše telo će zadržati pokretljivost kroz vreme koje prolazi. Trening je način da vreme protiče u vašu korist,takođe je i način da shvatite da su godine samo broj. Učinićete da vreme protiče isključivo u vašu korist. Pomenuo sam genetiku. Sutra,vaši potomci će imati genetiku koja će lako jačati na svim poljima. Vaš znoj neće biti usmeren samo na vašu sreću vec i na srecu vase porodice. Toliko je veliki i bitan taj fizicki trening. Moj put bio je Street Workout jer sam sve što mi je potrebno za trening mogao nositi sa sobom. Nisam koristio suplementaciju iz želje da menjam ishranu iz prosečne u savršenu, želja koja je rasla sa mojim sposobnostima učinila mi je mogucim to.

11013562_501035650063898_303086748020811205_n
FOTO: Nikola Miladinović

Još mnogo ,mnogo poruka sam kao redovan na treningu dobio ali nesto mozete i sami saznati. Ukoliko ste tražili prečicu do otkrivanja neograničenog potencijala unutar sebe,trening je ono nešto što će vam to učiniti opipljivim. Izgled je nezaobilazna pojava te se nemojte na njega fokusirati. Fokusirajte se da danas uradite jedno ponavljanje više kako bi sutrašnji dan stavili pod kontrolu tako što ćete suta ustati još jači. Tako se pravi budućnost po vašoj zelji. Odaberete li Street Workout,odabrali ste ono što će vam biti dostupno bilo kad i bilo gde. Onog trenutka kada počnete, shvatite, vaš život nezaustavljivo napreduje ka boljem. Pre nego što sednete u sportski automobil,učinite da vaše telo tako izgleda. Na kraju, telo je jedino mesto gde morate živeti, pored svega, i ovo je razlog da krenete još danas.
Nisam se takmičio jer je početna želja bila da treniram isključivo zbog sebe. Sada već imam mogucnost da poželim i takmičenje, to je još jedan novi pravac koji će značiti sreću. Trenirajte,sigurno pobeđujete!

Piše: Nikola Miladinović

https://www.facebook.com/nikola.miladinovic.735944

 

 

Ostavi komentar