Najbolji sitkom svih vremena: Mućke

Najbolji sitkom svih vremena: Mućke

Jedan od najgledanijih i najpopularnijih sitkoma svih vremena. Nikad dosta mućki!

Septembar 1981. godine Bi-Bi-Si je prikazao prvu epizodu serije smeštene u oblakodere sa opštinskim stanovima u Pekamu u južnom Londonu, što je videlo devet miliona gledalaca. Nakon 15 godina, sedam serijala i više od 60 epizoda, 24,3 miliona gledalaca (više od trećine britanske populacije i najveća publika ikada zabeležena za sitkom) videlo je finalnu postavku Mućki.

Mućke su pun pogodak. Svi znamo ljude poput Rodnija i Del Boja, čuvene braće Troter, takođe znamo bar jednom ili dva lika poput deke ili strica Alberta, Trigera, Bojsi i Marlin.

 

Mućke pripadaju onoj grupi serija koje nastoje da prevaziđu dimenziju kultne komedije za uski krug obožavalaca i nametnu se svima onima koji cene dobru glumu, dobar scenario i dobru televiziju.

Mnoge serije se jednostavno pojave, zabave nas, a onda lagano izblede, pri tom nam se pruživši ništa drugo do prijatnu, ali prolaznu smetnju. Ipak, svega nekoliko posebnih nam se uvuku pod kožu, u svest, zaokupe nam maštu, probude emocije i nikad, ali nikad nas ne napuste.

Uspeh serije je neverovatan i ne prestaje da traje. Ovaj šou privukao je ogroman auditorijum tokom 22 godine emitovanja i postao najgledanija serija ikada emitovana u Ujedinjenom Kraljevstvu, i to dve uzastopne decenije, pri tom dosižući vrhunac od 24,3 miliona gledalaca, što je i dalje rekord za jednu epizodu bilo kog sitkoma.

 

 

Mućke su takođe osvojile ogroman broj nagrada, uključujući tri nagrade za najbolju humorističku seriju.

Ono što je zapravo izvanredno je ta činjenica što popularnost ove serije i dalje traje. Upečatljiv je broj ljudi koji su i dalje željni da gledaju stare epizode, da diskutuju o njima, uživaju u njima i na neki način ih neguju.

 

Ostavi komentar