Nedodirljivo – Miloš Žeželj

Nedodirljivo – Miloš Žeželj

Nedodirljivo je za one koji veruju u pravu ljubav.  Znao sam de će to biti naučna fantastika pa sam se na kraju odlučio za ljubav između ljudskog bića I njegovog anđela čuvara. Kada ugledam svoju izdatu knjigu uvek me podseti na to da nikada ne odustanem od svojih snova, da se borim I kada mislim da nema šanse da uspem.

 • Zdravo, možeš li nam se predstaviti, reći nešto više o sebi i svom obrazovanju?

Cao, zovem se Milos Zezelj, rodjen sam 8. Avgusta 91 godine, imam 26 godina, u Beogradu i odrastao sam u Švajcarskoj, gde sam i završio ekonomski fakultet. Od malenih nogu sam se bavio glumom I manekenstvom, a 2012. sam se preselio u Njujork da studiram glumu I manekenstvo na New York Film Academy. Inače pisanjem se bavim već od 2009. godine. 

Srpski mi je maternji jezik I imam veliku želju da ga ne zaboravim. Pokušavam da posetim Srbiju barem jednom godišnje, pa se zato I veliki deo moje knjige odigrava u Beogradu.

 • Kada se javila želja za pisanjem, možeš li nam dočarati svoje početke profesije kojom se sada baviš?

Želja za pisanjem se javila kada sam završio čitanje zadnje Hari Poter knjige. Završetak te sage mi je ostavio neku prazninu I želju za nečim više, pa sam odlučio da sam krenem da pišem knjigu koju sam ja želeo da čitam ali još nije bila izdata.

Pocčtak mi je bio fascinantan, dosta sam se zanimao I prosto uživao u procesu. Svakog dana bih nosio svesku sa sobom I uvek zapisivao beleške kada mi nešto padne na pamet. Primetio sam da uvek pišem najbolje kada ustvari ne bih trebao da pišemnego da se skoncentrišem na nešto drugo kao na primer poslovni sastanak.

 • Koliko je napuštanje Švajcarske i odlazak u New York uticao na tvoju karijeru i život?

Selidba za Ameriku je imala ogroman uticaj na moje pisanje I na knjigu. Ja sam se dosta promenio kao osoba, dosta sam sazreo, ali i usavršio engleski tako da mi je on sada kao drugi materni jezik. S tim se I moj rečnik dosta obogatio I mogao sam da se izrazim pisanjem baš onako kako sam želeo. Mogu slobodno da kazem da se knjiga ne bi odigrala ali I zavrsila tako kako I jeste da se nisam preselio za Ameriku.

 • Koliko je trajalo pisanje tvoje prve knjige Nedodirljivo, koja je ove godine predstavljena na Sajmu knjiga između ostalog? Kako bi opisao svoju knjigu u kratkim crtama našim čitaocima?

Od same ideje do izdate knjige u Americi prošlo je  7 godina u kojima se ideja za Nedodirljivo pretvorila u trilogiju. Sedam godina rada u kojima je Nedodirljivo prošlo kroz najmanje 12 verzija.

Nedodirljivo je za one koji veruju u pravu ljubav, ali I za one koji sumnjaju da se iz komplikovane veze može stvoriti prava ljubav koja će večno da traje. Pratimo mladića po imenu Adam koji se zaljubljuje u svoga anđela čuvara, Karolinu, I pokreće sve moguće I nemoguće da sačuva I spase tu njihovu zabranjenu, tj. nedodirljivu ljubav.

 • Šta te je inspirisalo da napišeš knjigu o nemogućoj ljubavi?

Imao sam veliku želju da napišem knjigu koju sam ja želeo da pročitam, ali još nije bila izdata. Od malena sam obožavao knjige pa sam jednostavno osetio da je bilo pravo vreme I trenutak da počnem da pišem svoju knjigu. Kada sam počeo da razmišljam o ideji, znao sam da hocu da napišem nešto jedinstveno, tj. nešto što još nije bilo napisano, ili barem nije bilo napisano tako kako sam ja to želeo da uradim. Znao sam de će to biti naučna fantastika pa sam se na kraju odlučio za ljubav između ljudskog bića I njegovog anđela čuvara.

 • Kako je izgledao proces stvaranja tvoje knjige i sa kojim si se sve poteškoćama suočavao?

Nikada ne počnem da pišem dok ne isplaniram čitavu knjigu tj.  uvek zapišem svaki detalj koji će se desiti u jednom poglavlju. To na početku izgleda kao jednostavan proces, ali neke poteškoće sa kojima sam se susreo su uvek bile misao poput: ,,Šta dalje da se desi?”  Imam naviku da posle zapisivanja listam beleske I procenim da li to sve ima smisla tj. da li će čitaoci moći da shvate priču. To mi omogućava da menjam ili brišem pojedinačne scene, što ipak na kraju malo olakšava proces.

 • Šta za tebe predstavja ova knjiga?

Kada ugledam svoju izdatu knjigu uvek me podseti na to da nikada ne odustanem od svojih snova, da se borim I kada mislim da nema šanse da uspem.

 • Kakvi su komentari okoline i tvojih bližnjih? Gde se više čita?

Uvek me iznenade komentari na Amazon-u ili Instagramu od nekoga koga ni ne poznajem. Dosta mi znači činjenica da ima ljudi koji čitaju to što sam ja napisao. Ja bihrekao da se Nedodirljivo jednako čita u Americi I u Srbiji.

 • Kako ti doživljavaš pravu ljubav?

Nedodirljivo je naj intimniji odgovor kako ja doživljavam ljubav, tj. kakva je moja percepcija ljubavi. Pravom ljubavlju smatram vezu gde ponekad ipak nije sve lako ili idealno, ali tamo gde uprkos svemu vlada velika želja za komunikacijom, razumevanjem I poštovanjem.

 • Ko je tvoja najveća inspiracija među autorima i imaš li omiljenu knjigu?

Omiljene knjigu su mi 6 I 7 deo  HariPoter sage. Sa tim knjigama sam odrastao I J.K.Rowling mi je najveća inspiracija. Njome je uostalom I namenjena moja prva knjiga. Ona je za mene uspela da postigne što do sada nijedan pisac nije uspeo. Obožavam njenu vrstu pisanja I najveći mi je literarni uzor.

 • Možemo li da očekujemo nastavak tvoje knjige?

Da, već sam krenuo da pišem nastavak.

 • Šta bi poručio mladim piscima u Srbiji?

Da veruju u sebe. Da ne slušaju negativne komentare, nego da idu svojim putem i da maštaju. Mašta ne košta, ona oslobađa.

View this post on Instagram

Kao autor veoma uspešnog romana #Unattainable koji sam prvobitno napisao za Američko tržište, radujem se što će i srpsko izdanje #Nedodirljivo ugledati svetlost dana. Čast mi je da vas obavestim da ću biti specijalni gost na 62. Beogradskom sajmu knjiga i da ću u subotu 28.10. biti tu za vas, da vam lično uručim primerak. O tačnoj satnici ću vas naknadno obavestiti. Link u bio 😀👆 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #love #TagsForLikes #Belgrade #instagood #me #Zurich #author #photooftheday #bestseller #books #Unattainabletrilogy #picoftheday #instadaily #readinglist #publishedauthor #amazing #TFLers #library #igers #dreamjob #instalike #bestoftheday #literature #like4like

A post shared by Milosh Zezelj (@miloshzezelj) on

Razgovor vodila: Milica Vasković

 

 

 

 

Ostavi komentar