Najčešći snovi i njihovo značenje

Najčešći snovi i njihovo značenje

Egipćani su bili među prvim civilizacijama koji su pokušali tumačiti svoje snove. Proces ‘inkubacije sna’ je započeo u Egiptu. Grci veruju da bogovi fizički dolaze u snove da bi dostavili božanske poruke. Sigmund Frojd, u svojoj knjizi ,,Tumačenje snova” piše da su iskustva i potisnute želje osobe tokom dana pohranjeni u njegovoj podsvesti.

  • Strah od visine

Spoticanje ili padanje sa velike visine simbol je nedostatka podrške u vašem životu. A česti snovi o padanju mogu značiti i da se osećate kao da niste uspeli ostvariti ono što želite.

  • Snovi u kojima ste proganjani

Znači da se bojite da vas neko ne napadne ili vam se suprotstavi. Imate problem na radnom mestu ili ljubavi, koji trebate rešiti ali bežite od toga.

  • Ispadanje zuba

Predstavlja teskobu koja vas okružuje, kao i strah od starenja. Postoji mogućnost za smrt bliske osobe ili člana porodice.

  • Bolest ili smrt

Može značiti da ste u stvarnosti emocionalno povređeni ili strahujete od toga. Sanjati smrt bliske osobe znači da vas je strah od gubitka iste, ili možda želite da ona ode iz vašeg života.

  • Saobraćajna nesreća

Takvi snovi su najčešći pokazatelj osećaja kako je deo vašeg života izvan kontrole i kako strahujete od toga kako bi neka situacija mogla imati neželjene posledice.

  • Padanje na ispitu

Ovakvi snovi obično znače da proživljavate osećaj testiranja vaših znanja ili sposobnosti u realnom životu. Moguće je i da se trenutno osećate nespremni ili neadekvatni za ulogu koja vam je dodeljena.

  • Seks na javnom mestu

Reč je o tome da nam se ljudi dive. Seks na javnom mestu je zabranjen, pa ovaj san može biti način da iskažete neki svoj bunt.

 

 

 

Ostavi komentar