Motivacija Nikole Miladinovića

Motivacija Nikole Miladinovića

Skloni smo da dan umesto naš, nazovemo: lošim. Istina, ništa ne bi trebalo osuditi na loše jer sve sto imamo znamo ili ne znamo upotrebiti. Dan je prostorija u kojoj moze stajati ono sto želimo. Takođe je prostorija koja će nam ponuditi neke stvari koje se tu bez našeg rada na opremanju nalaze. Ono što tu nađemo možemo uzeti za sebe, a i ne moramo. Tu leži naša moc. Naravno, ne znamo li da je nož unutar te prostorije oštar, povredićemo se.

To je loše ili samo ne znamo šta i kako da radimo sa tim? Pogledamo li na drugi kraj prostorije, možda postoji nešto štobi  trebalo preseći pa ćemo pojavu noža nazvati dobrom, je l’ da? Ona je zapravo samo pojava. Kada kažem da ne treba suditi na dobro ili lose to je zato što uz malo razmišljanja možemo doći do zaključka da je sve za nešto korisno. Pitaćete se šta ako nema ništa za preseci, ako taj nož džabe stoji tu? Jednostavno je, gledamo u sledeću stvar, napuštamo situacije koje nam nisu od koristi. Imamo li cilj u tom danu, treba ići ka njemu. Prepreke koje se pojave pred nama nemaju moć da nas zadrže i učine neraspoloženim ako im je sami ne damo. Naše je da zaobiđemo nepotrebne stvari u prostoriji i da sačuvamo emotivni mir. Čuvamo ga tako sto ne dopuštamo onome sa čim ne znamo da nam budi negativnost. Gde se tu uklapa Trening?

FOTO: Nikola Miladinović

Uklapa se baš u sve. Kako smo jaci fizički, fizički teske stvari lako ćemo skloniti. Kako smo jači psihički, imaćemo veću kontrolu nad sobom kao i nad psihički komplikovanim stvarima koje nam stvari u prostoriji namecu. Sto smo jaci to smo sigurniji,sto smo sigurniji to smo mirniji. Nemamo li cilj u danu, mozemo potraziti knjigu u toj prostoriji jer sigurno ima neka. Ta knjiga ce biti sakupljanje znanja potrebnog za glatko prolazenje kroz sve prostorije sa sto manje povreda. Ako svakom danu damo dozu akcije u vidu treninga,svaki nas dan imace cilj. Bice orjentisan tako da nas vodi u pravcu mira i moci,vec smo videli da nam treba to u svakoj prostoriji hotela zvanog zivot. Svakodnevnim usavrsavanjem sebe i povecavanjem svojih dobijenih sposobnosti nas zivot preti postati onakav kakav zelimo. Ispunjen,spokojan i pod nasom kontrolom,ukratko srecan.

FOTO: Nikola Miladinović

To klasicno teretisanje i naizgled besmisleno forsiranje sebe ima bas ovoliki znacaj. Koliko god delovalo kao nesto sto nema veze sa ostatkom zivota toliko bas ima. I to je informacija koju treba proveriti. Covek je mocan daleko vise nego sto misli,ne koristi li svoje snage do maksimuma krece da stagnira a zatim i slabi. To je kao kada automobil vozite na malenom gasu u velikoj brzini pa onda naidjete na uspon,desava se da staje,muci se i to nikome ne izgleda kao voznja u kojoj se moze uzivati. Trening je nacin da vas automobil glatko stize do maksimalne snage. Fizicki lako da prevazidje uspon,a vi da ga psihicki primetite i pravovremeno reagujete. Kako se radi o psiho-fizickoj stvari,tako sticete mogucnost da unapred znate kojim stepenom prenosa i sa koliko gasa mozete stici do bilo koje srece. Kako vase mogucnosti rastu,tako taj automobil moze savladati agresivnije krajeve. A vi izvolite proveriti,provozajte se kroz zivot u najboljem sportskom automobilu koji za rekordno vreme moze savladati sve krivine i sve mape sveta. Imamo moc,koristimo je. Energija se trosenjem uvecava. Vise energije znaci vise srecno predjenih kilometara. Ne varajte se da je sreca u zivljenju unutar 4 zida na svom trosedu. Ako ista moze da vas ubije i ucini bespomocnim, a da ni ne primetite, onda je to sedenje. Prekinite praznjenje sebe, pokrenite se, tu lezi sreca  napredak, gorivo i tyuning delovi za vas auto. Imate jedan zivot,uzivajte u voznji!

Ostavi komentar