Molly’s game

Molly’s game

Moli kreće svoju priču kako se našla u Los Anđelesu, gde je trebala da ostane samo godinu dana. Ona je bivša skijašica sa šansom za kvalifikaciju na Olimpijadi, pre svoje velike povrede, nakon čega je morala da odustane.

“Poker nije igra na sreću, poker je igra veštine. „
Tako Moli Blum objašnjava poker svom advokatu.

Moli (Jessica Chastain) je 6 godina vodila najeskluzivniju pokerašku igru u Los Anđelesu, a potom i u Njujorku. Dve godine nakon toga, Moli je uhapšena pod pretpostavkom da je jedan od 33 učesnika u pranju novca i ilegalnoj operaciji kockanja. Film je baziran na knjizi koju je napisala nakon presude.

Moli kreće svoju priču sa tim kako se našla u Los Anđelesu, gde je trebala da ostane samo godinu dana. Ona je bivša skijašica sa šansom za kvalifikaciju na Olimpijadi, pre svoje velike povrede, nakon čega je morala da odustane. Uhapšena je 8 godina kasnije. Tu se po prvi put  susrećemo sa njenim advokatom, Čarlijem(Idris Elba) koji uzima njen slučaj jer je video Moli izvan slike koji su predstavili tabloidi.

Kao narator filma, Moli nas vodi kroz sve bitne događaje. Od prvog poziva svog šefa, prve igre koju je vodila, prvi put kada nije hteo da je plati, kako je odlučila da krene sa svojom igrom, zašto se našla u Njujorku, zašto su njene partije prestale, … Kroz ceo film, Moli kao da priča vama. Objašnjava poker, njene uloge i njene greške.

Nakon što je dobila svoju presudu, Moli se priseća svog prvog velikog pada.
Ova biografija vas poziva na slušanje. Uživaćete u njenoj iskrenosti, u njenom ljudstvu.

Jovana Bobeta

Ostavi komentar