Lindsey Stirling

Lindsey Stirling

Lindsey Stirling je američka violinistkinja, umetnički izvođač, plesač i kompozitor. Izvodi raznovrsne muzičke stilove, od klasičnog do pop i rok do elektronske plesne muzike. Godine 2010. impresionirala je sudije Američkog Got talenta gde je ocenjena kao violinista hip hopa.

Lindsey Stirling je američka violinistkinja, umetnički izvođač, plesač i kompozitor. Izvodi raznovrsne muzičke stilove, od klasičnog do pop i rok do elektronske plesne muzike. Njeno profesionalno putovanje započeto je u septembru 2012. Godine. Sa njenim hitom “Crystalize”, koji je zabeležio više od 177 miliona Youtube pregleda, album je postao broj jedan na Billboard’s Dance/Electronic Chart i klasičnom albumu, koji je dobio nominaciju “Top Dance/Electronic Album” 2014. godine i odlikovan zlatom od strane RIAA.

Odrasla je u skromnoj porodici, zbog finansijskih ograničenja njeni roditelji su jedino mogli da joj priušte časove violine sa njenim učiteljem. Živela je u Arizoni i pohađala Mesquite srednju školu, gde je upoznala četvoricu prijatelja kojima se pridružila u bendu pod nazivom Stomp on Melvin. Kao deo svog iskustva sa grupom, napisala je solo violinsku rok pesmu, a njen nastup joj je pomogao da osvoji državnu titulu Arizona’s Junior Miss i potvrdi nagradu the Spirit Award in the America’s Junior Miss Finals takmičenja. Takođe je bila član Charley Jenkins benda, oko godinu dana.

Od malih nogu je volela da pleše ali finansijska situacija njenih roditelja joj to nije omogućila.

U intervjuu za NewMediaRockstars rekla je: ,,Od kada sam bila dete, oduvek sam želela da plešem, ali roditelji su rekli: – Možeš izabrati violinu ili ples, jer ne možemo da priuštimo časove za oboje… – i ja sam izabrala violinu.”

Godine 2010. impresionirala je sudije Američkog Got talenta gde je ocenjena kao violinista hip hopa. I to ne samo zahvaljujući mešanjem hip – hopa i klasične muzike na violini, već i inkorporirajući ples sa igranjem sa violinom.

,,Vrlo je neprirodno da plešem dok sviram violinu, morala sam dugo da treniram kako bih naučila da to radim najbolje što mogu. Sada je to deo mog izražavanja i kreće sve samo čim pesma počne. Jednom kada dobro upoznam pesmu, tada mogu početi uživati u zabavnim plesovima. Mnogi ljudi su mi rekli da moj stil i muzika koju stvaram nisu na dobrom putu…ali jedini razlog zašto sam uspešna jeste što sam ostala verna sebi.”

Discography

  • Lindsey Stirling (2012)
  • Shatter me (2014)
  • Brave enough (2016)
  • Warmer in the Winter (2017)

 

Tekst: Milica Vasković

Ostavi komentar