Kako su “The Piano Guys” nastali

Kako su “The Piano Guys” nastali

Sve je počelo u prodavnici klavira koja se zove The piano guys, u južnom delu Utaha u SAD – u. Najpre je otvoren Youtube kanal i Facebook stranica kako bi zabavljali pratioce – publiku i na taj način promovisali klavire u prodavnici.

Savršen spoj piano momaka nastao je  kako bi pozitivno uticali na živote ljudi širom sveta. Njihov sastav čini jedan marketinški genije zadužen za video, studijski inženjer  za pisanje muzike, pijanista koji je imao uspešnu solističku karijeru i jedan violončelista. Sve je počelo u prodavnici klavira koja se zove The piano guys, u južnom delu Utaha u SAD – u. Najpre je otvoren Youtube kanal i Facebook stranica kako bi zabavljali pratioce – publiku i na taj način promovisali klavire u prodavnici.

Osnivač te ideje, Paul Andersen, producent je pozvao Džona Šmita, pijanistu, da mu se pridruži u večernjoj svirci kako bi mu pomogao. Džon Smit je igradio svoju solističku karijeru na  izvedbi klavira. Na osnovu kombinovanja različitih žanrova muzike, u kratko vreme osvojili su malobrojnu publiku u Utahu.

Steven Sharp Nelson, violončelista, sreo se sa Džonom kad je imao 15 godina na koncertu koji su zajedno izvodili. Njegov pristup muzici smatra se pionirom multi – instrumentalizma.

Al van der Beek, muzički producent, zajedno sa Stivenom Šarpom Nelsonom, započeo je pisanje melodija. Njihove sposobnosti postale su najvažniji instrument za pisanje muzike The Piano Guys.

Snimanje ekstremno očaravajućih snimaka nikad ne bi bilo moguće bez zaposlenog iz prodavnice klavira, Tel Stewart – a koji ima i diplomu u videografiji, i Džeremija Kraforda, koji takođe radi u piano – store, bez kojeg ne bi bilo moguće prevoženje klavira na najnemogućija mesta na planeti.

Misija The Piano Guys :

Naša misija je čudo. Mi smo samo gomila običnih momaka koji stvaraju uticajnu instrumentalnu muziku prikazanu u Youtube snimcima, koji su nastali na neverovatnim lokacijama. Mi ne uzimamo novac za naš uspeh. Jednostavno ne možemo, jer bi se to suprostavilo našim principima. Zahvaljujemo Bogu, našim porodicama i ljudima koji su nas podržali deljenjem naših video zapisa, kupovinom naše muzike i podsticanjem nas putem komentara i poruka. Naša misija će uvek biti proizvodnja muzičkih video zapisa koji inspirišu. Ako možemo učiniti pozitivan uticaj u životu samo jedne osobe, onda sve što smo učinili je zaista vredelo.

Naša verovanja:

  • Verujemo da je svrha života sreća.
  • Verujemo da je porodica najvažnija.
  • Verujemo da dobra muzika može biti izvor radosti, inspiracije i ispunjenja.
  • Verujemo da je slušanje jedne vrste muzike kao na insistiranje na životu u samo jednoj prostoriji.
  • Verujemo u što više smeha u životu.

 

Slike preuzete sa: https://thepianoguys.com/

Tekst: Milica Vasković

1 Comment

  1. Vrh tekst i super si spojio sa video uklopilo se totalish

Ostavi komentar