Jutarnji seks pre treninga

Jutarnji seks pre treninga

Kao neko ko apsolutno ne može da živi bez kafe i onog brzog, jutarnjeg tuširanja za razbuđivanje, a pogotovo neko ko ne voli da prespava u krevetu koji nije svoj, ne mogu da zamislim kako može da izgleda jutarnji seks. To mi je, čak i nekako previše zbližavanja dve osobe, nekako bas prisan nivo veze, koji vodi ka nečemu jako ozbiljnom, a čega se jako plašim.

S obzirom da sam 2x u mladosti doživela taj, famozni, jutarnji seks, mogu da napišem par redova o tim iskustvima, kao apsolutno jedina osoba na svetu koja ne voli jutarnji seks.

928800_773721592742266_2079495611_n

Jeste da su se ti momci zaista potrudili da mi bude divno, ali kao neko ko ne komunicira pre prve kafe, više sam bila radoznala i zato sam to probala, ali, eto, priznajem, iako sam bila neraspoložena, priznajem da mi je prijalo i da mi je dan učinilo lepšim, ako ništa drugo, bar sam imala onaj “bezobrazni” sjaj u očima i bila vesela i nasmejana ceo dan. Čini mi se, čak, da su mi se i mišići lepo opustili, a da ne pričam o tome da mi se stomačić instant smanjio (majke mi, znam po farmerkama, iako smo ujutru “lakši” nego uveče, ali svejedno, pokušala sam da izbegnem drugi jutarnji seks i maženje tako što sam se momentalno obukla nakon prvog seksa, klasična muška fora, ne bih li ugasila želju partnera za drugom rundom, hahahaha, bezobrazna sam, znam, zato me i vole)

Ja razumem one koji rade i koji nemaju snage uveče ili u toku noći da imaju seks, pa koriste jutro za to, ali, kao noćna ptica sam apsolutno protiv. Doduše, verujem da bi mi jutarnji seks, pre treninga, pomogao da relaksiram mišiće, podigao nivo estrogena, testosterone i endorfina i da bih “pucala” od energije posle na treningu, mada, verujem da bih na borilačkim sportovima koje treniram, bila manje agresivna, baš zbog količine sreće i opuštenosti koje seks donosi. Eventualno bih mogla da probam posle treninga, čisto da se relaksiraju mišići, ahaahhaha.

Istina-ljudi koji započinju dan jutarnjim seksom su srećniji i zdraviji od onih koji se jednostavno odluče za šolju čaja, kafu ili doručak, a nakon toga odu na posao.  Jutarnji, mada i seks inače, smanjuje rizik od infarkta i moždanog udara, ojačava imunitet i ublažava simptome migrene.

Takođe, ono čega se sećam je da sam bila zaista opuštena nakon takvog jutarnjeg iskustva, i da apsolutno ništa nije moglo da me iznervira tog dana.

Brže sam se razbudila, neko sa uobičajenom dozom kofeina (bez 2 jutarnje kafe ne otvaram oči, eventualno nekad 1, ali nikad bez kafe, čak ne čujem alarm, ali zato kad osetim miris kafe, momentalno otvorim oči).

Takođe, iako sam i tad išla u solarijum kao manijak, primetila sam da su mi kosa i koža sjajnije, a osmeh nisam mogla da skinem s lica.

9fdaeac3e651dd3c118681c6380745c3

Takođe, iako mi ga inače ne manjka, ali tog dana mi je samopouzdanje bilo na baš zavisnom nivou i bila sam na “sedmom” nebu ceo dan, a, bogami, i taj dečko, nekako, iako smo se pre toga svakodnevno, ili bolje rečeno 24/7 svađali, tog dana smo bili tako lepo raspoloženi i imali jako harmoničan odnos i dobru komunikaciju, da se čak i njegova mama zapitala šta nam je. Istina, posle svađe je najslađe!

Nije da nisam planirala taj famozni jutarnji seks, jer sam kad-tad svejedno morala to da probam, ali, eto, tom dečku je bio 18i rođendan i moljakao me je da prespavam kod njega par meseci unapred, i da mi je to bio prvi put za takve jutarnje akrobacije, ali spontanost, koja je nadmašla moju maštu (kako sam zamišljala taj prvi put za jutarnji seks) je bila zaista seksi i zanimljiva i za pamćenje.

Spontanost je daleko privlačnija od planiranih seksi večeri, koje po Marfijevom zakonu uvek pođu po zlu, jer ako ništa drugo, pregorim u iščekivanju i pripremi za to veče, da na kraju, kada se te seksi stvari dese, ja ili nemam snage ili nije kako sam zamišljala, ili mi ne stoji dobro ono što sam odabrala, ili ne mogu da se odlučim za parfem, odevnu kombinaciju, štikle…

1-1

Uostalom, iskoristite jutarnji seks za zagrevanje, a onaj pred spavanje za istezanje i opuštanje mišića, kako biste imali divno jutro, dan i san J

Po jutru se dan poznaje, a mišići će biti jako dobro zagrejani nakon jutarnjeg seksa, da bezbedno možete u teretanu ili na trening, bez nekog preteranog dodatnog zagrevanja za taj predviđeni trening!

 

Piše: Aleksandra Stojanović

Ostavi komentar