Ivan Kosogor (22), pisac i motivacioni trener: Vežbajte um, kao i telo!

Ivan Kosogor (22), pisac i motivacioni trener: Vežbajte um, kao i telo!

Kao pripadnici najinteligentinije populacije koja hoda ovom zemljom i nismo se nešto pokazali do sada. Neki bi rekli da svet mora da bude baš ovakav, drugi bi rekli da ne valja ni malo, treći se bore da se bar nešto promeni… Ali ipak izgleda kao da se sve vrti u krug. Informacije kojima raspolažemo danas uglavnom su usmerene na opipljiv deo ovog našeg okruženja i retko kada se usudimo da zavirimo dublje u sopstvene živote.

Nekako je mnogo lakše razgovarati o drugima, savetovati ih i usmeravati. Tada smo svi vrhunski stručnjaci i doktori dotične delatnosti. Ipak, kada smo mi u pitanju, javlja se sklonost ka izdvajanju i pravdanju. Prečesto su veliki snovi bili sahranjeni zbog hrabrosti veličine graška!

Mnogo je lakše uperiti prstom ka roditeljima, okruženju i ostatku sveta, zar ne? Ipak, tim prstom ništa nećemo promeniti. Apsolutno ništa. I ne, nikada nije problem zbog nedostatka motivacije, samopouzdanja, resursa… Jedini problem nalazi se u strahu da nismo dovoljno moćni ili dobri da učinimo nešto.

sport-body-abs-muscle-fitness-model-male-wallpaper-3f0e8a8e5d58e868bbb7ac23230cc88d-large-1346229

Ja ne spadam u onu grupu motivatora koji tvrde da je sve u mislima. Nije i ne može da bude tako. Misli su ključne i važne, ali samo kao dodatak radu. Ipak ni to nije dovoljno ukoliko nemamo jasan cilj. E sada dolazimo do suštine i kombinacije koja daje rezultate! Mi vrlo često izaberemo samo jedan od ova tri sastojka za uspeh. Neki samo misle o tome, drugi rade mukotrpno i pitaju se celog života zašto im ništa ne ide, a treći žive u košmaru. Jasan cilj bez rada i pozitvnih misli je svakako najgora noćna mora!

Dešava se da zbog nejasnoće često izgubimo fokus ili iz nekog razloga shvatimo da smo se odvojili od suštine i zatim pokušavamo da se na sve moguće načine vratimo na pravi put. Mnogi izgube energiju u tom forsiranju. Život se ne dešava, mi ga stvaramo! Zato bez obzira na to da li vam je ideja o pozitivnom načinu razmišljanja bliska i srodna, imajte na umu da ne možete biti više od onoga što možete da zamislite. A opet sa druge strane znajte da uvek možete da učinite više nego što možete da zamislite.

%d1%82%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%ba%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d1%83%d0%bb%d0%b8%d1%86%d0%b5-%d1%83%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%bd%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%8f

Kroz svoj rad žellim da podjednostavim ovaj sistem koji mnogima unosi nesklad i nemir. Već godinama se bije bitka između ovih koji su prihavitili činjenicu da samo mi imamo kontrolu nad svojim životom i onih koji tvrde da je to prodavanje magle. Ipak, pre nekoliko godina kompanije nisu razmišljale o tome da će jednog dana plaćati na hiljade evra stručnjake koji će im pisati tekst za društvene mreže, pa danas to rade. Dakle, napredujemo! Nije ni moj, a ni vaš posao da druge uveravate da je važno da misle pozitivno i da deluju u skladu sa mislima… Vaš jedini posao je da budete to što jeste!

I znam da će mnogi pomisliti da bi svet bio lepše mesto kada bi svako gledao svoja posla i radio ono što voli…Pa za početak, budite vi primer toga.

Ivan Kosogor FB:

https://www.facebook.com/kosogorivan/?fref=ts

 

Ostavi komentar