Dancer

Dancer

Nakon njegovog izvođenja uz pesmu „Take me to church“, ceo svet je saznao za ovog  jedinstvenog baletana. Skoro godinu dana kasnije, izlazi dokumentarac koji prikazuje priču od njegovih početaka do toga kako dobija titulu „bad boy“ baleta.

Film govori o Sergeu Poluninu, koji je već do svoje 22 godine  postiže neverovatne uspehe. Rođen u Ukrajini,  Sergei već sa 8 godina pokazuje veliki talenat. Njegova majka i on se iz svog rodnog grada sele za Kijev, gde je primljen u Kijevsku koreografsku akademiju, a njegov otac Vladimir, odlazi da radi u Portugal da bi pomogao u izdržavanju svoje porodice i Sergeivog talenta i želje za baletom.


Nakon završetka Kijevske koreografske akademije, u 13-oj godini je primljen u Britansku školu baleta. U 2010 godini postaje najmlađi prima baletan u svojoj 20-oj godini. Nakon dve veoma uspešne godine, on podnosi odstavku u kompaniji.
Dokumentarac nam prikazuje njegove razloge zašto je dao odstavku, njegove 4 godine van sveta baleta, sve dok se nije ponovo pojavio u 2014. godini, u videu za pesmu „Take me to church“.


Dokumentarac o njegovoj priči prikazuje jednog mladog i veoma talentovanog baletana, ali takođe i kako se neko tako mlad nosi sa toliko uspeha i očekivanja kada strast za igrom postaje samo posao.

Tekst: Jovana Bobeta 

Ostavi komentar