Da li je “Olimp” umetnost ili vulgarnost?

Da li je “Olimp” umetnost ili vulgarnost?

Predstava “Olimp”  reditelja Jana Farba iz Belgije,  koja svoje izvorište ima u antičkim tragedijama, otvoren je 51. Bitef. Predstava je trajala dvadeset i četiri časova. RTS 3 prenosio je ovu predstavu, a pojedine scene su kod publiek kraj malih ekrana izazvale loše reakcije.

Piše: Uroš Timić

Predstava je trajala dvadeset i četiri sata, a podrazumevala je krajnje zahteve scene gde su glumci dovodili svoja tela do iznemoglosti od igranja.

Scene u kojima muškarci goli igraju  uz zvuke sirtakija i kako su to gledaoci opsiali “mlataraju svojim penisima”, one u kojima žene pokazuju intimne delove tela, ali i one u kojima se prikazani eksplicitni seksualni sadržaji, izazvali su buru reakcija na društvenim mrežama.

Vrlo je moguće da publika kraj malih ekrana nije osetila atmosferu sa predstave, te je mlataranje polnim organom delovako kao – pa, mlataranje polnim organom. A moguće je i da su u pravu oni koji su predstavu obeležili kao čist vulgarizam i uporedili je sa prostaklukom već viđenim po rijalitijima u Srbiji je landaranje penisom jedna od blažih oblika vulgarnosti.

Kritičari su pozitivno ocenili ovu predstavu, a publika je iznemogle glumce počastila desetnominutnim aplauzom. Samo procenite ko je u pravu.

Pogledajte scenu iz predstave. Sadžaj nije prikladan za mlađe od 18 godina!

Ostavi komentar