Blindspot – preporuka serije

Blindspot – preporuka serije

Žena bez sećanja, Jane Do, biva ostavljena u zipovanoj torbi na Times Square – u, sa potpuno istetoviranim telom. Njeno otkriće pokreće ogromnu i složenu misteriju koja odmah skreće pažnju FBI-u koji počinje da prati mapu tetovaža otkrivajući sve veću zaveru kriminala. Svaka tetovaža upućivala je na nov napad u SAD – u, pri čemu se približavala otkrivanju istine o svom identitetu.

Blindspot je američka kriminalna dramska televizijska serija koju je napravio Martin Gero. Inspektora Wellera tumači Sullivan Stapleton a Jane Do – Jaimie Alexander. Serija je premijerno prikazana 21. septembra 2015. godine. Trenutno se snima i pušta u promet treća sezona koja je premijerno prikazana 21. oktobra 2017. godine.

Fokus u seriji je na misterioznoj tetoviranoj ženi koja se nalazi u torbi na Tajms Skveru bez sećanja na sopstvenu prošlost ili njen identitet. Skrenuvši pažnju FBI, dospeva u njihov tim, koji kreće da otkriva tetovaže kao tragove za zločine koje će morati da reše.

Kurt Weller, agent FBI, u sezoni 1 na čelu grupe za kritične incidente pozvan je u istragu Jane Do, kada se njegovo ime misteriozno pronađe istetovirano na Janeninom telu. Došao je da prepozna Jane kao nestalog prijatelja iz detinjstva, Taylor Shaw. Jer se nikada nije oporavio od krivice i boli od kojih je patio od njenog nestanka.

Ostale uloge: Rob Brown kao Edgar Reed, Audrey Esparza kao Natasha “Tasha” Zapata, Ashley Johnson kao Patterson,  FBI Specijalni Agent i glavna  FBI Forenszičko naučne jedinice, Ukweli Roach kao Robert Borden, Marianne Jean-Baptiste kao Bethany Mayfair, Archie Panjabi kao Nas Kamal, Luke Mitchell kao Roman, Michelle Hurd kao Ellen “Shepherd” Briggs.

Ova serija dobila je pozitivne komentare kritičara. Na Rotten Tomatoes serija ima rejting od 68 % na osnovu 59 komentara, sa prosečnom ocenom 6,3 / 10.

 

Izvor: Imdb i Wikipedia

Ostavi komentar