The Big Little Lies – od romana do malih ekrana

The Big Little Lies – od romana do malih ekrana

 

Nosilac 8 Emmy nagrada i 4 Zlatna globusa, ova mini serija nas u samo 7 epizoda ostavlja bez daha. Nastala iz romana pod istim imenom, Big Little Lies će svoju drugu sezonu nastaviti u 2018 godini. Ali kako je sve počelo?

Za one koje ne znaju ništa o ovoj seriji, ona govori o 3 žene sa veoma suprotnim životima. Jane je samohrana majka koja se seli u novi grad da bi svom sinu pružila bolje obrazovanje. Prvog dana škole upoznaje Madeline i Celeste, čija deca su u istom razredu, i tu kreće njihovo prijateljstvo.
Iako imaju različite zivote, tokom sedam epizoda gledamo kako veza između njih raste sve jača, iako njihove tajne postaju sve teže da se sakriju. A sve kreće sa nerešenim ubistvom.

Ova serija je adaptacija romana koji je napisala Liane Moriarty, koji je izašao 2014 godine. Nakon što je čula za roman, Nicole Kidman, koja je jedan od glavnih producenata, koja takođe i tumači jednu od glavnih uloga, knjigu je pročitala u toku večeri, i već je sledećeg dana otišla da razgovara sa piscem knjige. Prava za obradu je dobila u toku 48 sati.

Serija veoma brzo dobija sredstava za rad, uloge su podeljene, ali su i dalje bez producenta.  Reese Witherspoon stupa u kontakt sa Jean-Mark Vallee-om, koji je trebalo da radi režiju za samo dve epizode, ali je ostao do kraja serije. Snimao je u formi dugog filma koji je podeljen na 7 delova.
Jedan od razloga zašto je serija postala toliki hit, kako kažu glavne glumice, je zato što priča govori o ženama kao majkama. Kako se one menjaju zbog svoje dece, kako im se lični životi menjaju i kako ostati normalan pored svega toga. Takve priče su nam potrebne kako bi smo ih razumeli.

Prva sezona je završena, te je u jednom dahu možete pogledati celu.  Uživaćete u ovoj misteriji, kako u samoj priči, tako i u samoj glumi ove vrsne postave. Za one koje žele da znaju više, roman je dostupan na našem jeziku.

Tekst: Jovana Bobeta

Ostavi komentar