10 najgledanijih serija za koje ste sigurno čuli

10 najgledanijih serija za koje ste sigurno čuli

  1. Planet Earth II (2016) Imdb Rated: 9.5

David Attenborough priča o životu na Zemlji kroz dokumentarac.

 

2. Band of Brothers (2001) Imdb Rated: 9.5

Zasnovana na knjizi Stephen Ambrose. Kroz deset delova prikazuje hroniku iskustava izuzetno hrabrih mladića 101-e divizije vazduhoplovstva.

3. Planet Earth (2006) Imdb Rated: 9.5

Najskuplja dokumentarna serija koju je ikada naručio BBC. Izrada traje 5 godina kroz 11 epizoda. Dobila je Emy Award.

4. Game of Thrones (2011) Imdb Rated: 9.4

Najprodavanije knjige serije „Pesma o ledu i vatri“ Džordža Martina prikazuju se na ekranu. Prikazuju se dve moćne porodice : kuća Stark na severu i kuća Lanister na jugu. Kraljevi i kraljice, vitezi i otpadnici, lažovi i pošteni – igraju smrtonosnu igru za kontrolu sedam kraljevstava Vesterosa u želji da sednu na gvozdeni presto.

 

5. Breaking Bad (2008) Imdb Rated: 9.4

Učitelj u srednjoj školi Walter White, otvara staru RV laboratoriju koja postaje meta na točkovima. Njegova plata je jedva dovoljna da preživi zajedno sa njegovom porodicom. Sin mu boluje od cerebralne paralize a on kad sazna da ima terminalni karcinom kreće u akciju.

 

6. The Wire (2002) Imdb Rated:9.3

Seriju je kreirao bivši policijski reporter David Simon. Prikazuje scena narkotika u Baltimoru kroz oči sprovođača zakona, kao i dilere droge i korisnike. Istraženi su i aspekti vlade i birokratije, škole i medija.

7. Rick and Morty (2013) Imdb Rated: 9.3

Rik Sančez nakon 20 godina dolazi do svoje ćerke Beth sa ciljem da se presele zajedno. Otvara laboratoriju u svojoj garaži gde radi na brojnim sci-fi uređajima, koji su mnogi od njih veoma opasni. Takođe, ide u avanture širom univerzuma sa svojim unukama Morty i Summer.

8. Cosmos: A Spacetime Odyssey (2014) Imdb Rated: 9.3

Kroz priče o čovečanstvenoj potrazi za znanjem, gledaoci putuju kroz univerzum. Naučni koncepti su jasno postavljeni, sa skepticizmo i čudom, kako bi imali potpuni uticaj.

 

9. Cosmos (1980) Imdb Rated: 9.2

Astronom Carl Sagan nas vodi kroz uzbudljiv obilazak različitih elemenata i kosmičkih teorija univerzuma.

10.  The World at War (1973) Imdb Rated: 9.2

Svet u ratu je britanska televizijska dokumentarna serija od 26 epizoda koja prikazuje događaje iz Drugog svetskog rata. To je najskuplja serija ikad napravljena, od 900 000 funti. Sada se smatra orijentirom britanske televizije.

Piše: Milica Vasković

Ostavi komentar